enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Az Bulutlu
22°C
Hatay
22°C
Az Bulutlu
Pazartesi Açık
24°C
Salı Açık
24°C
Çarşamba Açık
28°C
Perşembe Açık
30°C

Depremde Evi Yıkılan Gazi, Nüfusunu Taşıyamıyor: Yardım Bekliyor

Depremde Evi Yıkılan Gazi, Nüfusunu Taşıyamıyor: Yardım Bekliyor
26.07.2023
22
A+
A-

Depremin vurduğu Hatay’da yaşayan ve seçim sürecinde nüfusunu Yozgat’a taşıyan gazi Ahmet Uçman, çeşitli evrakları temin edemediği için nüfusunu tekrar memleketine taşıyamıyor. Depremde evi yıkılan Uçman, verilen desteklerden faydalanabilmek için nüfusunu tekrar memleketine taşımak istiyor.

Kahramanmaraş merkezli depremler esnasında hastanede tedavi gören gazi Ahmet Uçman, sağlığına kavuşabilmek için asrın felaketi sonrası Yozgat’ta yaşamaya başladı. Seçim sürecinde nüfusunu Yozgat’a aldıran gazi, oyunu kullanmasının ardından memleketi Antakya ilçesi Karlısu Mahallesi’ne geri döndü. Depremde evi yıkılan gazi, çeşitli desteklerden faydalanmak için nüfusunu tekrar memleketine taşıtmak istedi fakat evrakları temin edemediği için bir türlü isteğini gerçekleştiremedi. Gazi Uçman’ın bu günlerde tek dileği nüfusunu tekrar memleketine taşıtabilmek.

“İkametimi bir türlü Hatay’a alamadım”

Deprem öncesi Antakya’nın Karlısu Mahallesi’nde yaşayan Uçman, damadının kendisini Yozgat’a götürdüğünü belirterek, “1990 yılında İstanbul’da görev esnasında gazi oldum. Kafamda yapay kemik var. Depremde hastanede yatıyordum. Kanımdaki enfeksiyondan dolayı cumartesi hastaneye yattım. Enkazdan eşimle beraber birlikte çıktık. Daha sonra damadım bizi buradan alıp Yozgat’a götürdü ve orada tedavi olmaya devam ettim. Sürekli buraya gelip gitmemek için ve seçimler olduğu için nüfusumu da Yozgat’a aldırdım. İkametimi bir türlü Hatay’a alamadım. İkametimi aldırmak için yeni bir numara oluşturmam gerekiyormuş. Evim yıkıldığı için ikametim görünmüyormuş. Tekrardan ikametgah istediğim zaman konteynere numara istiyorlar. Olmadığı için de nüfusumuzu taşıyamadık” dedi.

“Ben sadece nüfusumun kendi memleketime alınmasını istiyorum”

Gazi Ahmet Uçman’ın eşi Hayriye Uçman da tek dileğinin nüfusunun memleketine alınması olduğunu ifade ederek, “Ben sadece nüfusumun kendi memleketime alınmasını istiyorum. Başka da hiçbir şey istemiyorum. Evimiz yıkıldı, başka da bir şeyimiz yok. Kendi imkanımızla burayı yaptık. Sadece nüfusumuzun buraya alınmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.