enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Az Bulutlu
28°C
Hatay
28°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C

Depremzede esnafın borçları silinse kıyamet mi kopar?

Depremzede esnafın borçları silinse kıyamet mi kopar?
09.08.2023
43
A+
A-

Yaşanan deprem faciasından etkilenen binlerce iş yeri ve işveren ile ilgili olarak karar çıktı. Resmi Gazete’de yayımlanan Gelir İdaresi Başkanlığı’nın Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair 7440 Sayılı Kanun Genel Tebliği’ne göre, mücbir sebep halinin devam ettiği Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illeri ile Gaziantep İlinin İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde borçların 29 Şubat 2024’e kadar yapılandırılması uygun görüldü.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, deprem bölgesinde mücbir sebep hali devam eden yerlerde borçların 29 Şubat 2024’e kadar yapılandırılmasına dair tebliğ yayımladı. Yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: Mükelleflerin, ilk taksidi 1 Nisan 2024 tarihine, ikinci taksidi 30 Nisan 2024 tarihine kadar diğer taksitleri ise takip eden aylarda ödemeleri gerekiyor. Mükelleflerin matrah ve vergi artırımından yararlanmak için başvuru süresi 29 Şubat 2024; gelir, kurumlar ve katma değer vergisi ile gelir ve kurumlar vergisi tutarlarını ödeme süresi ise 31 Mart 2024 olarak belirlendi. Bu tutar talep edilmesi halinde, ilk taksiti 2024’ün mart ayından başlamak üzere aylık dönemler halinde 12 eşit taksitle de ödenebilecek.

Ertelemelerin çözüm olmadığı görüşünde birleşen esnaflar ise, “6 ay sonra işlerimiz düzelebilecek mi ki bu borçları ödeyebilelim. Devletimiz büyüklüğünü göstersin. Borçlar silinsin” şeklinde konuştular.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.