enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Hafif Yağmurlu
20°C
Hatay
20°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
22°C
Pazartesi Açık
24°C
Salı Açık
24°C
Çarşamba Açık
28°C

Dere yatağına okul yapılır mı?

Dere yatağına okul yapılır mı?
26.10.2022
191
A+
A-

Geçen sene taşarak 70 kişinin ölümüne neden olan Ezine Çayı’nın kenarına yapılacak okul, tepkileri de beraberinde getirdi. Eleştirilere yönelik açıklama Vali’den geldi. Teknik olarak sıkıntı görünmediğini bu yüzden de inşaata başlandığını belirten Vali Avni Çakır, ”Okul arsası anlamında alternatifimiz yok” dedi.

Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde kar sularının erimesi sebebiyle​ geçtiğimiz sene taşan ve ölümlere neden olan Ezine Çayı gündemden düşmüyor. Son olarak çay kenarına yapılacak olan tepki çekti.

Vali: “Alternatifimiz yok”

Gelen eleştiriler üzerine Kastamonu Valisi Anvi Çakır açıklamalarda bulundu. Çakır, yaptığı açıklamada Abana’da temel aşamasında olan okul binasının dere yatağına inşa edildiği yönünde birtakım haberlerin yapıldığını hatırlattı. Dere yatağında Devlet Su İşlerinin (DSİ) yoğun bir şekilde çalıştığını anlatan Çakır, şunları dile getirdi: “Bu dere yatağımızın afet öncesinde genişliği 28 metreydi. Afetten sonra burada yüzlerce bina yıktık. Dere yatağını ortalama 70 metreye getirdik. Bu dere yatağından sonra 5 metrelik yaklaşma sınırı koyduk. Hem Bozkurt Belediyemiz hem Abana Belediyemiz hem de devlet olarak biz yapmış olduğumuz yatırımımızı da DSİ’nin yapmış olduğu bu kanal genişliği sonrasında 5 metrelik yaklaşma sınırına da riayet ederek tamamladık”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.