enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,4074
EURO
34,7498
ALTIN
2.429,36
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Hafif Yağmurlu
24°C
Hatay
24°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
20°C

Devletimiz var olsun

Devletimiz var olsun
04.12.2023
77
A+
A-

AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel ve İskenderun Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı, kentte Devlet eliyle yapılan çalışmaları kamuoyuna aktarmak amacıyla basın toplantısı düzenledi. İlk olarak, sorumluluğu Hatay Büyükşehir Belediyesinde olmasına rağmen, deprem felaketi sonrasında hasar gören ve işlevini yitirdiği için çevreye kötü yayılmasına neden olan biyolojik arıtma tesisine gidildi. Burada, yapılan çalışmalar, hasar gören bölümlerin onarımı konusunda basın mensuplarına bilgi aktarıldı. Atıksu arıtma tesisi ile yağmur suyu terfi merkezlerinin pompa montajları tamamlandı. Bu tesisler tamamlanınca işletilmek üzere, sahibi olan kuruma HATSU’ya devredilecek.  Biyolojik arıtma tesisinin en geç yıl başında sorunsuz olarak hizmete başlayacağı belirtildi.

Kıyı tahkimatı can simidimiz

Milletvekili Özel, Başkan Tosyalı ve basın mensupları, daha sonra sahil şeridinde devam eden tahkimat çalışmalarını yerinde inceleyerek, ihaleyi üstlenen firma yetkililerinden bilgi aldılar. Yaklaşık bir hafta önce yaşanan fırtına ve sağanak yağmur ardından kent merkezini su basması nedeniyle büyük önem taşıyan kıyı tahkimat çalışmalarının hızla ilerlediğini ve ilgili Bakanlık mühendislerinin hazırladığı proje kapsamında çalışmaların hızla ilerlediğini ifade eden ORAK inşaat yetkilisi, ihtiyaç duyulan birkaç ekleme ile birlikte, kıyı tahkimat çalışmalarının 5 ay sonra tamamlanacağını ifade etti. Bu güne kadar kıyı şeridinde yapılan sönümleme ve tahkimat çalışmalarının, geçtiğimiz hafta etkili olan fırtınada deniz suyunun kent merkezine yönelmesini kısmen engellediğini belirten firma yetkilileri, kıyı tahkimat çalışmalarının tamamlanması ile birlikte, şehre deniz suyunun kesinlikle girmeyeceği vurguladı.

HBB’nin umurunda değil

Yerinde inceleme ve bilgilendirme toplantısının üçüncü bölümü Balıkçı barınağına gerçekleştirildi. Barınak girişinde tamirat ve tadilat çalışmaları devam eden terfi istasyonunda Feza İnşaat yetkilisi Garip Sömez, ‘dili döndüğünce’ bilgi vermeye çalıştı. Milletvekili Abdulkadir Özel, basın mensuplarının tatmin olmadığını görünce, bizzat açıklamada bulundu. Özel, “Depremde arızalanan atık su ve yağmur suyu deşarj pompaları yenileri ile değiştiriliyor. Yurt dışından sipariş verildi. Terfi istasyonu binası olası bir depreme karşı tüm önlemler alınarak inşa edildi. Jenaratör takviyesi yapıldı. Devletimizin tüm imkanlarını halkımızın hizmetine sunuyoruz. Sahil şeridinde depremden dolayı oluşan çökme, bunun yanı sıra Atatürk caddesi boyunca uzanan HBB sorumluluğundaki ana kanalın hasar görüp görmediği konusunda ne yazık ki bilgi sahibi değiliz.  HBB ilgilileri de bu güne kadar bir çalışma yapmamış. Bu sorunu da Bakanlık düzeyinde proje üreterek çözeceğiz inşallah” şeklinde konuştu.  Balıkçı barınağındaki yeniden yapılanma ve düzenleme çalışmaları için deprem öncesinde ihale yapıldığını ifade eden Milletvekili Abdulkadir Özel, deprem sonrasında çalışmalara hız verildiğini, projenin tamamlanması akabinde İskenderun balıkçı barınağının sosyal donatılarla zenginleştirilmiş, vatandaşlarımızı zaman geçirebileceği bir yer haline dönüşeceğini söyledi. İhaleyi alan firma yetkilisi ise, çalışmaların 2024 yılı Mart ayının ortasında tamamlanacağını belirtti.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.