enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Parçalı Bulutlu
22°C
Hatay
22°C
Parçalı Bulutlu
Pazartesi Açık
24°C
Salı Açık
24°C
Çarşamba Açık
28°C
Perşembe Açık
30°C

Diş Hekimi Ziyaretinden Kabusa Dönüş

İstanbul’da geçen yıl muayenehanesine gittiği diş hekimi Şeyma Biran’ı 21 bıçak darbesiyle öldüren Ziya Ersoy, mahkemede kendini savundu.

Diş Hekimi Ziyaretinden Kabusa Dönüş
15.06.2023
43
A+
A-

İstanbul‘un Kadıköy ilçesinde 2022 yılında gerçekleşen korkunç olayın sanığı Ziya Ersoy, 64 yaşındaki diş hekimi Şeyma Biran’ı 21 bıçak darbesiyle öldürmek suçlamasıyla hakim karşısına çıktı. Ersoy’a, “Bir suçun işlenmesini kolaylaştırmak amacıyla kadına karşı kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ve “Nitelikli yağma” suçundan ise 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Anadolu 18. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmada tutuklu sanık Ziya Ersoy, tutuksuz sanık Abdullah Artut, müştekiler ve taraf avukatları da hazır bulundu. Ersoy, savunmasında olayın yaşandığı günün detaylarını anlattı. Muayenehaneye protez fiyatı araştırması yapmak için gittiğini ve diş hekiminin çakralarını açacağını söylediğini ifade etti. Ancak Ersoy, kendisinin bu tarz şeylere inanmadığını belirtti.

Ersoy, duruşmada, diş hekimi Şeyma Biran’ın vücuduna dokunmaya başladığını ve kendisinin rahatsız olduğunu ifade etti. Terlemeye başladığını ve çantasında bulunan bir bıçağı kampta kullanmak amacıyla satın aldığını dile getirdi. Ardından, yaşanan bir dizi olay sonucunda kendine geldiğinde Şeyma Biran’ın kanlar içerisinde olduğunu ve nefes almadığını fark ettiğini söyledi. Ersoy, daha sonra olay yerindeki materyalleri ve Şeyma Biran’ın çantasını alarak olay yerinden ayrıldığını anlattı.

Mahkeme heyeti, Ziya Ersoy’un cezai ehliyetinin bulunup bulunmadığının tespiti için Adli Tıp Kurumu’na rapor düzenlenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.