enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,5997
EURO
34,8055
ALTIN
2.500,72
BIST
9.438,07
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Az Bulutlu
24°C
Hatay
24°C
Az Bulutlu
Cumartesi Açık
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
24°C
Pazartesi Açık
29°C
Salı Açık
32°C

DOĞA SEVERLER GÖLBAŞI GÖLÜNÜ TEMİZLEDİ

01.11.2021
28
A+
A-
Hatay Tabiatı Koruma Derneği, 200 kişilik doğasever ekiple birlikte Kırıkhan ilçesinde bulunan Gölbaşı Gölü’nü temizledi.
Sabahın erken saatlerinde Gölbaşı Gölü’ne gelen Hatay Tabiatı Koruma Derneği Başkanı Abdullah Öğünç ve beraberindeki gönüllüler 3 saat içerisinde göl kenarında temizlik yaptı.
Hatay Tabiatı Koruma Derneği Başkanı Abdullah Öğünç, burada yaptığı açıklamada, Gölbaşı Gölü’nün güzelliklerini bütün insanlara göstermek ve göldeki mevcut sorunlara dikkat çekmek amacıyla bir etkinlik planladıklarını söyledi. Öğünç, 194 tane kuş türünün gölü yaşam alanı olarak kullandığını belirterek, “Geçtiğimiz yıllarda göl gerçekten önemli, hem bünyesinde yaşayan canlılar hem de çevresinde yaşayanlar insanlar için hayati öneme sahip işlevler sunmakta. Gölde bir takım sorunlar var. Bu sorunların giderilmesin aşamasında girişimlerimiz halen devam etmekte. Özellikle göl yaz aylarında vahşi sulama dediğimiz yöntemler kullanıldığı için neredeyse kuruma noktasına geliyor” diye konuştu.
Küresel ısınmanın tüm olumsuzluklarının hayatın her alanında hissedildiği günlerde su kaynaklarını gerçekten çok önemli olduğunun altını çizen Öğünç, “Suyun her damlasını korumalıyız. Korunmasına yönelik yürütülen faaliyetlerde destek vermeliyiz. Bu etkinliğimizdeki amaçta bir farkındalık oluşturmaktır” dedi.
Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.