enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Açık
29°C
Hatay
29°C
Açık
Pazartesi Açık
29°C
Salı Parçalı Bulutlu
29°C
Çarşamba Az Bulutlu
28°C
Perşembe Az Bulutlu
26°C

Dörtyol’lu çiftçiye Oda desteği

Dörtyol’lu çiftçiye Oda desteği
05.08.2023
21
A+
A-
6 Şubat depreminden iki gün önce yönetim kurulu seçimlerini yaparak göreve sıkıntılı bir süreçte başlayan Dörtyol Ziraat Odası Yönetimi bir dizi yeni karar alarak çiftçi ve üreticilerin daha adil bir şekilde hizmet almaları için mücadele ediyor.
Dörtyol Ziraat Odası Yönetim Kurulu adına bir açıklama yapan Başkan Mevlüt Coşkun; “Dörtyol Ziraat Odası Yönetimi olarak geldiğimiz günden bu yana çeşitli alanlarda çalışmalarımızı hızlı şekilde sürdürmekteyiz. Üreticilerimizin selameti için üye aidat listelerinde tekrar düzenleme yapılmış bulunmaktadır. Yaptığımız düzenlemeye göre bahçe sahiplerimizin aidatları bahçelerinin büyüklüğüne göre değişecektir. Yani bahçesi az olan az, çok olan çok ödeme yaparak adil bir aidat sistemini yerleştirmiş olacağız. İlk etapta bahçe büyüklüğü 3 dekarın altında olan üreticilerimizden aidat almayacağımızı ve zamanla bu kapsamı artıracağımızı söylemekten mutluluk duyuyoruz. Her geçen gün artan maliyetlere bir nebze olsun katkıda bulunmaya devam edeceğiz. İkinci bir husus ise Ziraat Odalarının fiyat belirleme hükmü ve yetkisi yoktur. Yaş sebze meyvede hiçbir kurum minimum fiyat belirleyemez. Ama fiyatlarla ilgili öngörümüzü ilerleyen günlerde yapılan çalışmalar tamamladıktan sonra kamuoyuna deklere edeceğiz. Hiçbir üreticimizin malı satılmayacakmış gibi endişeye kapılmasına ve panik yapmasına gerek yoktur. Bu vesileyle tüm üretici ve çiftçilerimize saygılarımızı sunuyoruz” dedi.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.