enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Parçalı Bulutlu
22°C
Hatay
22°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Parçalı Bulutlu
23°C
Pazartesi Açık
29°C
Salı Açık
32°C
Çarşamba Çok Bulutlu
30°C

Dr. BASA: “Devlet yerel medyayı gözden çıkartmak mı istiyor?”

Dr. BASA: “Devlet yerel medyayı gözden çıkartmak mı istiyor?”
A+
A-

20 Ekim 2022 tarihinde TBMM’ye sunulan, Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifin 13 maddesinin yerel basına büyük darbe vuracağını ifade eden TİMBİR Kurucu Başkan Dr. Süleyman Basa, “İhale ilanlarının yayınlanmasına engel olabilecek her düzenleme yerel medyaya çok büyük zarar verir” dedi.

Kazanımlar bir kalemde yok edilemez

Dr. Basa, Devletin “yerel medyayı destekleme” fikrinden vazgeçtiği biçiminde yorumlanabilecek mahiyetteki bu adımın, her ne kadar kesinlik içermese bile, yorum yoluyla bir muallaklık getirecek durumda olduğuna dikkat çekerek “Bahsi geçen Teklifin 13. maddesinde 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun Ek 1. Maddesiyle istisnai bir durum olarak korunan “13. Madde Rejimi”  dahil edilerek kamu ihale ilanlarının süreli yayınlarda, internet sitelerinde  yayınlatılması uygulamasının kaldırılacağı düşünülmektedir. Medyanın ve özellikle İnternet Medyasının hukuki zemini her geçen gün atılan yeni ve olumlu adımlarla güçlenirken, Basın İlan Kurumu yeni mevzuat çok önemli ve sektör tarafından takdir gören düzenlemeler yaparken, kazanımların ve iyileştirmelerin devam ettiği bir süreçte, kazanımları bir kalemde yok edebilecek olan Kamu İhale Kurumunun yapmayı düşündüğü ve tüm ihale ilanlarının EKAP üzerinden yapılmasını düzenleyen veya bu şekilde yorumlanabilecek düzenlemeye bir anlam veremediğimizi kamuoyu ile paylaşmak istedik” şeklinde konuştu.

Geri çekilmeli

Özellikle yerel medya açısından hayati önem taşıyan İhale ilanlarının kaldırılmasına olanak verebilecek her türlü düzenlemenin geri çekilmesini talep ettiklerini bildiren Dr. Süleyman Basa, “Yapılacak düzenlemenin medyaya verilecek ihale ilanlarını kesmemesi için TBMM başta olmak üzere ilgili kurumlarla görüşmeler başlattık. Konunun sonuna kadar takipçisi olarak internet medyamızın hak kaybına uğramasına neden olabilecek uygulamaları takip edeceğiz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.