enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,3423
EURO
34,7824
ALTIN
2.388,82
BIST
10.263,84
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Az Bulutlu
24°C
Hatay
24°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
20°C
Pazar Hafif Yağmurlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C

Dr. Yılmaz Şahutoğlu eşi ve çocukları anısına okul yaptıracak

Dr. Yılmaz Şahutoğlu eşi ve çocukları anısına okul yaptıracak
16.11.2023
379
A+
A-

Genel Cerrahi Uzmanı Operatör Dr. Yılmaz Şahutoğlu’nun, 6 Şubat depreminde kaybettiği ikiz çocukları Zeynep (11) ile Deniz ve eşi Cavide Şahutoğlu’nun (44) isimleri, yaptıracağı ortaokulda yaşatılacak.

Depremlerin olduğu 6 Şubat’ta eğitim için İstanbul’da bulunan Genel Cerrahi Uzmanı Operatör Dr. Yılmaz Şahutoğlu’nun ikiz çocukları Zeynep ile Deniz ve eşi Cavide Şahutoğlu, Pirireis Mahallesi’nde yıkılan Eda Apartmanı’nda hayatını kaybetti. Acılı günler yaşayan Dr. Yılmaz Şahutoğlu, çocuklarının ve eşinin ismini yaşatmak için ortaokul yaptırmaya karar vererek valiliğe başvurdu. Gerekli hazırlıklar tamamlandıktan sonra aynı mahalledeki Şükrü Kanatlı İlköğretim Okulu’na 12 derslikli ortaokul binasının yapımıyla ilgili Hatay Valiliği’nde protokol töreni düzenlendi. Törene, Vali Mustafa Masatlı, İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, hayırsever Genel Cerrahi Uzmanı Operatör Dr. Yılmaz Şahutoğlu, İl ve ilçe milli eğitim müdürleri katıldı.

Acılarımızla yaşamayı öğreneceğiz

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, tüm acılara rağmen insan hayatının devam etiğine işaret etti. Vali Masatlı, Hayattaysan, sağ kaldıysan, bu dünyaya ayak bastıysan, basmaya devam ediyorsan, hayatımızı da artık normal hayata döndürmek için çaba sarf etmeliyiz. Acılarımız var, onları unutmuyoruz, fakat tabii ki acılarımızla beraber. Acılarımız bazen güzel şeylere de vesile oluyor. Ailenizin isminin yaşatılması yönünde bir hayırseverlik yapma niyetiniz olmuş, biz öncelikli olarak bu niyetinizden dolayı teşekkür ediyoruz. İnşallah bu yapmış olduğunuz hayır, bundan sonraki insanlarımıza, şu anda yaşayan çocuklarımıza, gençlerimize, katkı sağlayacaktır” dedi.

Canlarımız ile birlikte psikolojimizi de yitirdik

Genel Cerrahi Uzmanı Operatör Dr. Yılmaz Şahutoğlu da depremin 11 ili kapsayan bir felaket olduğunu hatırlatarak Hatay’ımız açısından özellikle bir kıyametti. Burada canlarımızı yitirdik. Canlarımızın dışında biz psikolojimizi yitirdik. Yaşama tutkumuza dair olan tüm değerlerimizi ciddi manada yitirdik ama şunu da gördük, bu toplum, bu millet, gerçekten yüce bir millet. Belki de dünya tarihinin en büyük depremine tanıklık ettik. Dünya tarihinin en şiddetli depremi ne yazık ki bize denk geldi ve bu depremde biz en büyük değerlerimizi yitirdik. Acımız büyük, tarifsiz. Bu acıyı ve bu yaşattığı sıkıntıyı elbette ki unutmak mümkün değil. Ancak bu yaralarımızı kısmen manevi olarak sarabilme adına yitirdiğimiz canların anısını yaşatmak için bir gayret içerisine girdik. Benim eşim eğitimciydi, idealist bir eğitimciydi. Çocuklarım çok başarılı öğrencilerdi, okul birincisiydiler, aynı zamanda çok iyi sporculardı, milli takım kampına davet edilme noktasında yelken sporunda Türkiye şampiyonlukları olan çocuklardı. Zeynep, Deniz ve Cavide’nin isimlerini yaşatma adına İskenderun’da gerçekten ciddi manada ihtiyaç duyulan bir bölgede, daha önce yıkımı gerçekleşmiş bir okulun yeniden, çok modern bir tarzda inşası yeni bir okul yaptırma niyetimizi kaymakamımızla paylaştık. Milli Eğitim Müdürümüz de öyle sağ olsunlar bu konuda bize ciddi manada destekleri oldu. Bu süreci kendileriyle birlikte sürekli istişare ederek bu noktaya getirdik diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.