enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Az Bulutlu
28°C
Hatay
28°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
28°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Salı Az Bulutlu
26°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C

Düğünümüze bekleriz!

Düğünümüze bekleriz!
08.08.2023
93
A+
A-

Konya İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Konya Şubesi tarafından deprem bölgesinde, gerçekleştirilecek olan “Hatay’da Yuvalar Kuruyoruz” projesi hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Proje hakkında konuşan Konya İl Müftüsü ve TDV Konya Şube Başkanı Prof. Dr. Ali Öge, “Bugün burada deprem bölgesindeki kardeşlerimiz için planladığımız “Hatay’da Yuvalar Kuruyoruz” projesi ile depremde hayalleri yıkılan Hataylı depremzede gençlerimize umut olacak hayırlı bir müjdeyi vermek üzere toplanmış bulunmaktayız. Sevgili peygamberimizin (sav) “Evleniniz çoğalınız ben ahiret günü sizlerin çokluğuyla iftihar edeceğim.” hadis-i şerifinden ilham alarak yola çıktığımız bu projedeki hedefimiz; hayatın normalleşmesi, toplumda aile yapısının korunması, yaşanan deprem felaketi neticesinde hayalleri ve çeyizleri enkaz altında kalan gençlerimizin hayallerine kaldıkları yerden devam etmelerini sağlamak ve yaralarını sarmaktır” dedi.

“TOPLU DÜĞÜN ORGANİZASYONLARININ ÖNEMİ BÜYÜK”

Depremzede vatandaşların içinde bulunduğu durumdan dolayı toplu düğünlerin önemine vurgu yapan Prof. Dr. Ali ÖGE, “Depremzede vatandaşlarımızın içinde bulunduğu ekonomik şartlar göz önüne alınırsa, toplu düğün organizasyonlarının toplumda çok önemli bir yeri ve değeri olduğu görülecektir. Toplu düğün organizasyonları evlilik maliyetlerini ve evlenecek olan gençlerin yüklerini azaltacak kardeşlik ve dayanışma ruhunu da güçlendirmiş olacaktır” diye konuştu.

EL ELE VEREREK ÜSTESİNDEN GELİNDİ

Asrın felaketi olarak nitelendirilen depremin etkisini anlatan Prof. Dr. Ali Öge, “6 Şubat’ta ülkemiz, ‘Asrın Felaketi’ diye nitelendirilen elim bir deprem felaketi ile karşı karşıya kalmıştır. 11 ilimizde büyük bir coğrafyayı etkileyen bu depremlerde pek çok kardeşimiz hayatını kaybetti. Birçok kardeşimiz de yaralanmış ve pek çok vatandaşımızda evini, barkını, işini ve aşını kaybetmiştir. Devletimiz ve Milletimiz felaketin yaşandığı ilk günden itibaren el ele vererek olağanüstü bir gayretle felaketzede kardeşlerimizin yanında olmuş ve olmaya da devam etmektedir” şeklinde konuştu.

“85 MİLYON BU ACIYI YÜREĞİNDE HİSSETMİŞ”

Vatandaşların deprem bölgesine göstermiş olduğu yardımseverlik duyusunun altını çizen Prof. Dr. Ali Öge, “85 milyon ‘Memleket Evladı’ bu acıyı yüreğinde hissetmiş maddi manevi bütün imkânlarını seferber ederek yaraların sarılmasına, acıların dinmesine katkı sağlamıştır. Aziz milletimiz bütün azmi ve gayretiyle ‘bende varım’ diyor ve var olmaya devam ediyor Elhamdülillah. Millet olma ve kardeş olma bilincinin bir örneğini sergileyen Büyük Milletimiz; Yüce Dinimizin telkinlerini kendine referans alarak bizi biz yapan değerleri baş tacı yapmış, tarihte eşine az rastlanır bir yardımseverlik ve kardeşlik örneği ortaya koymuştur. Devletimiz maksimum düzeyde bütün imkânlarını bölgeye ve bölge halkına seferber etmiştir. Bu Bağlamda bu büyük felaketi DEVLET; bütün birim ve kurumlarıyla, MİLLET; bütün etnik yapısıyla kadın, erkek, çoluk çocuk, genç yaşlı bütün varlığıyla depremzede kardeşlerinin yanında olmuş ve olmaya devam etmektedir” ifadelerini kullandı.

BÖLGEYE YARDIMLAR DEVAM EDİYOR

“Bu bağlamda bizlerde Konya İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Konya Şubesi olarak depremin olduğu ilk günden itibaren sizlerin desteğiyle ayni ve nakdi yardımlarımızla deprem bölgesine seferberlik ile yola koyulduk” diyen Prof. Dr. Ali Öge şu şekilde konuştu: “Devletimizin bize bu görevi tevdi ettiği Hatay bölgesine 48 ekip olarak toplamda bin 124 personelimizi gönderdik. Maddi ve manevi yardımda bulunan hayırseverlerimizin de desteğiyle Konya İl Müftülüğü olarak elhamdülillah elimizden gelen gayreti gösterdik ve göstermeye de devam ediyoruz.”

Evlilik için yapılan yardımların bölgeye çok katkısının olacağını aktaran Prof. Dr. Ali Öge, “Deprem Bölgesi özelinde düşündüğümüzde toplu düğün ve çeyiz yardımı bölgede evlenmeye imkân bulamayan yüzlerce gencimiz için umut olacak, gelecek olacaktır. Bunun için bizler toplu ilk düğün merasimimizi 16 Eylül 2023 Cumartesi günü deprem bölgesi Hatay Reyhanlı’da gerçekleştireceğiz. Bu güzel projede benimde katkım olsun bu iyilik yarışında ben de varım diyen kardeşlerimiz hesap numaralarına az çok demeyip katkı sağlayabilirler” dedi.

Projenin hayata geçirilmesinde katkıda bulunanlara teşekkür eden Prof. Dr. Ali Öge, “Bu projelerin hayata geçirilmesinde ve geliştirilmesinde çok önemli katkıları bulunan Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfına, katkılarından ötürü proje ortaklarımız olan Hatay İl Müftülüğümüze, Türkiye Diyanet Vakfı Hatay Şubemize, Türkiye Diyanet Vakfı Konya Şubemize, Mehir Aile Derneğimize ve Reyhanlı Belediyemize teşekkür ediyorum. Bu güzel projelerin artarak devam etmesini, ülkemize hayırlar ve bereketler ihsan etmesini Cenab-ı Hakk’tan niyaz ediyor, hepinize saygılar sunuyorum” cümleleriyle sözlerine son verdi •

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.