enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,2641
EURO
34,7944
ALTIN
2.403,30
BIST
10.295,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Açık
24°C
Hatay
24°C
Açık
Salı Açık
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
28°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
31°C
Cuma Az Bulutlu
25°C

Eko İklim Zirvesi Tarihe Not düştü

Eko İklim Zirvesi Tarihe Not düştü
13.04.2022
52
A+
A-

İklim değişikliğinin ekonomiye etkisini ele almak ve iklim değişikliği ile yeşil dönüşümün konularında farkındalık oluşturmak amacıyla, Ankara Ticaret Odası’nın (ATO) desteğiyle ve öncülüğünde30-31 Mart tarihlerinde ATO Congresium’da gerçekleştirilen “EKO İKLİM Ekonomi ve İklim Değişikliği Zirvesi/Fuarı” bilgilendirici oturumlar, iyi uygulama örneklerinin yer aldığı fuarıyla rekorlara imza attı. Zirveyi değerlendiren ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Zirve’yle bir yandan iklim değişikliğinin ekonomiye etkisi ele alınırken diğer yandan Ankara’nın kongre ve fuar şehri potansiyelini ortaya çıkardığını söyledi. Baran, “Ankara Ticaret Odası olarak destek verdiğimiz bu zirve ile bir yandan iklim değişikliğinin ekonomiye etkisini ele alınırken diğer yandan Ankara’nın kongre ve fuar şehri potansiyeli ortaya çıkarıldı. Yeşil Mutabakat süreci en çok ticari hayatımızı etkileyecek ve bu sürece nasıl hazırlanmak gerektiği konusunda farkındalık oluştu. Ayrıca yıllardan beri Ankara ekonomisinin gelişimi için kongre ve fuar turizminin öneminden bahsediyorduk. Zirve bu konuda da iyi bir örnek oldu. Benzer faaliyetler kent ekonomisine önemli katkı sağlayacaktır” diye konuştu.

4 SALON, 6 MEYDAN 322 KONUŞMACI, 100 BİN 900 İZLEYİCİ

Zirve programları Biotrend Salonu, Dünya Salonu, Hava Salonu ve Su Salonu olmak üzere dört ayrı salon; İklim Meydanı, Sektörler Meydanı, Yeşil Meydan, Kampüs Meydanı, Genç Meydan, GSB Meydanı ve Yeşil Fikirler Meydanı olmak üzere 6 meydanda aynı anda devam etti. İki gün boyunca 5 yabancı ülke devlet eski başkanı, bir yabancı ülke eski Başbakanı, bakanlar, bakan yardımcıları, valiler, milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri, TBMM Komisyon Başkanları, Büyükşehir Belediye Başkanları, belediye başkanları, Banka Genel Müdürleri, finans sektörü temsilcileri, üst düzey bürokratlar, rektör ve rektör yardımcıları, akademisyenler, dernek başkanları, Oda/Borsa temsilcileri, kamu görevlileri, kent konseyi temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, uluslararası örgüt temsilcileri, özel sektör CEO’ları, hukukçular, gazeteciler, sporcular, sanatçılardan oluşan322 konuşmacı, iklim değişikliğini ve sonuçlarını ele aldı. İlk gün 52 bin 300, ikinci gün 42 bin 700 kişi tarafından ziyaret edilen Zirve’nin toplam katılımcı sayısı 95 bin oldu. Zirve kapsamında, dünyadaki ilk ekonomi ve iklim değişikliği temalı fuarda kurulan 152 stantta iklim değişikliği ve yeşil dönüşüm konularında kurum ve kuruluşların çalışma ve iyi örnek uygulamaları sergiledi.

MEDYA FARK EDERSE, TOPLUM’DA FARK EDER

 İklim değişikliği konusunun, kamuoyunu bilgilendirmekle görevli medya mensuplarının da dikkatine sunulması amacıyla, Azerbaycan, Gürcistan, Almanya, İngiltere, İsviçre ve Avusturya olmak üzere 6 ülke ile Türkiye’nin 81 ilinden davet edilen toplam 137 medya mensubunun yanı sıra, Türkiye İnternet Medya Birliği (TİMBİR) temsilcileri ile medya mensuplarının üyesi olduğu Medya-İş Sendikası da Zirve’de yer aldı. Zirve’ye katılan medya mensuplarına iklim elçisi olarak plaket verildi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.