enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,3168
EURO
35,0223
ALTIN
2.308,02
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Az Bulutlu
25°C
Hatay
25°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
28°C
Cumartesi Açık
29°C
Pazar Az Bulutlu
28°C
Pazartesi Açık
28°C

ELEŞTİRİ HAKKI SUÇ OLARAK GÖRÜLDÜ !

11.11.2021
20
A+
A-
 Yaptığı paylaşımlar nedeniyle hakkında dava açılan Hatay Barosu avukatlarından Hakan Mazman, dün İskenderun 2’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı.
Duruşmada Savcı, mütalaasında Mazman’ın “ne darbe ne tek adam” dediği ve “Beraber yürüdük biz bu yollarda” şeklinde başlayan şarkıya atıfta bulunarak “Şimdi değiştirdiğimiz tüm kurumlarda bize her şey darbeyi hatırlatıyor” gibi cemaat iktidar ilişkisinden bahsettiği paylaşımları suç olarak değerlendirip ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçundan ceza verilmesini istedi.
Duruşmada savunma yapan Mazman “CHP’li olarak eleştiri hakkımı kullandım. Paylaşımımda hakaret içeriği yoktur, beraat talep ediyorum” dedi.
Mazman’ın avukatı İlhan Acar da “Müvekkilim siyasi kimliğiyle eleştiri hakkını kullanmıştır. Bu davalar ülkemizin kanayan yarası olan siyasi davalardır. Cumhuriyet tarihinde hiçbir zaman bu suçtan açılan davalar bu kadar fazla olmamıştır. Cumhurbaşkanlığı avukatları bu davaları kazanç kapısı görmektedir. Bu paylaşımlara dava açılmasını esefle kınıyorum, müvekkilimin beratını istiyorum” dedi.
Davalı Avukat Hakan Mazman konuyla ilgili yaptığı açıklamada yanlış anlaşıldığını dile getirdiği konuşmasında şu sözleri söyledi : ”15 Temmuz 2015 yılında darbe girişimi sırasında ve sonraki süreçte yaptığım eleştirel bazlı bazı açıklamalar nedeniyle hakkımda bir dosya düzenlenmişti. Bir ihbar mektubu üzerine açılmış dosyaydı. Çok ilgin, yaptığım paylaşımların hiç birisinde eleştiri seviyesini aşmayacak şekilde, hiçbir hakaret etmememe rağmen dosyanın tekrar düzenlenerek hakkımda dava açıldı. İlk düzenlenen dosyada savcılık makamının verdiği karar ile söz konusu paylaşımların eleştiri sınırları içerisinde kaldığından koğuşturmaya yer olmadığına karar verildi. Bu karar sonrasında Cumhurbaşkanlığı vekilleri tarafından itiraz edilmesi üzerine tekrar dava açıldı. Duruşma sırasında savcılık makamı verdiği karar doğrultusunda cezalandırılmamız konusunda talepte bulundu. Henüz karar verilmedi, karar 30 Kasım’da açıklanacak. Ancak beni Türkiye açısından, adalet açısından üzen en önemli noktalardan bir tanesi yaptığım çok basit bir paylaşımın suç unsuru kabul edilmesi. Paylaşımda: “Ne tek adam ne darbe, Tam bağımsız demokratik ve laik bir Türkiye “ cümlelerini yazıp Demokratik Türkiye talep etmek , tek adamın hüküm ve iradesine girmemek, girmeyi istememek, demokratik kanalların açılmasını talep etmek maalesef suç unsuru olarak kabul edildi ve cezalandırılmam talep edildi.Beni şaşırtan ve üzen bir şeydi. Ne meslek hayatımda, ne siyasi hayatımda ne de yaptığım paylaşımlarda bugüne kadar hakaret içerikli herhangi bir paylaşımı yapmadım, buna izin de vermem. Yapı olarak bunu tasvir eden birisi değilim. Toplum hassasiyetlerini düşünerek hareket etmeye çalışıyoruz. Doğal olarak Cumhuriyet Halk Partisi’nde siyaset yapan birisi olarak, eleştiri hakkımı kullandım. Bu eleştiri hakkım çerçevesinde paylaşımlarda bulundum ama maalesef bu paylaşımlar tamamen suç olarak görüldü. Buna rağmen sonuna kadar kararlıyım, Anayasa mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi gerekli görür ise sonuna kadar bu mücadeleyi devam ettireceğim. Bunu yapmamın nedeni benim şahsım ile ilgili bir olayın değil, Türkiye de ki demokratik kanalların tıkanmadığını göstermek. Toplumun hukuk ile ilişkisini, toplumun hukuk’a olan güveninin zedelenmesinin önüne geçmek.”
Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.