enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,2081
EURO
34,8604
ALTIN
2.444,95
BIST
10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Az Bulutlu
22°C
Hatay
22°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
25°C

Emekçinin Hakkına Göz Dikme Lütfü Başkan!

Hatay Büyükşehir Belediyesi’nden emeklilik hakları geldiği için ayrılan 70’in üzerinde personel, “emekli tazminatları” ödenmeyince durumu mahkemeye taşıdı.

Emekçinin Hakkına Göz Dikme Lütfü Başkan!
06.06.2023
57
A+
A-

Hatay Büyükşehir Belediyesi’nden emeklilik hakları geldiği için ayrılan 70’in üzerinde personel, “emekli tazminatları” ödenmeyince durumu mahkemeye taşıdı. Depremlerin ardından evleri yıkılan ve birçoğu şehre geri dönemeyen belediye personellerinden bazıları emeklilik hakları olduğu için emekliliğe ayrıldı. 70’in üzerinde personel emeklilik sonrası hakları olan “emeklilik tazminatları” için belediyeye başvurdu.

Emekli personele, “Belediye kasasında para yok” yanıtını veren belediye yetkilileri, depremzede personelin mağduriyetine mağduriyet ekledi. Yaklaşık 3 ay boyunca belediyeden haber bekleyen emekli personel, belediyeden sonuç alamayınca durumu mahkemeye taşıdı. Sürecin mahkemeye gittiğini öğrenen Hatay Büyükşehir Belediyesi, emekli personele haklarının 3’te 1’ini ödedi. Emekli personelin mahkemeden çekilmesini bekleyen Hatay Büyükşehir Belediyesi, personel geri adım atmayınca ikinci kez ödeme yaptı.

Nitekim hakları olan paranın tamamının bir an önce yatırılması gerektiğini savunan emekli personeller, “Biz durumu mahkemeye taşımasaydık ne olacaktı? 3 ay boyunca bekledik, adeta bizimle dalga geçildi. Para yok, çadır verelim bile dediler. En sonunda haklı olarak bizde süreci mahkemeye taşıdık. Mahkeme başvuru sürecinde, belediyenin bir şekilde haberi oldu ve mahkemeye gitmeyelim diye paranın 3’te biri hesabımıza yatırıldı. Fakat vazgeçmedik, çünkü biliyoruz hakkımızı aramazsak o geri kalan para da gelmeyecekti. Bizde mahkemeye başvurduk ardından da medya organlarına durumu bildirdik. Fakat susmamız ve mahkemeyi geri çekmemiz için bize ikinci kez para yatırıldı. Yine de hakkımız olan paranın tamamını alana kadar mahkeme sürecinden vazgeçmeyeceğiz” diye konuştular.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.