enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Az Bulutlu
24°C
Hatay
24°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
20°C
Pazar Hafif Yağmurlu
21°C
Pazartesi Açık
24°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C

Eşi Kaza Yapınca Döner Ustası Oldu

10.03.2020
32
A+
A-

Hatay’da eşinin kaza yapması sonucu iki çocuğuyla birlikte geçim sıkıntısı yaşayan Kadriye Haklı, ekmek teknelerinin kapanmaması için kolları sıvayarak öğrendiği dönercilikle evini geçindiriyor.

Kırıkhan ilçesinde yaşayan ve ilçenin tek kadın dönerci ustası olan Kadriye Haklı, 15 yıldan bu yana sürdürdüğü dönercilikte, ailesine bakıyor.

Etin terbiyelenmesinden şişe geçirilmesine, kesimine ve paketlenmesine kadar tüm incelikleri öğrenen Haklı, özellikle hemcinsleri tarafından takdir topluyor.

Kadriye Haklı (48), yaptığı açıklamada, 15 yıl önce döner ustası eşinin geçirdiği trafik kazasının ardından kol ve bacaklarından yaralandığını, 9 ay tedavisinin sürdüğünü söyledi.

Eşinin kaza geçirmesi ve uzun süren tedavi süreci nedeniyle iki çocuğuyla büyük sıkıntı yaşadıklarını belirten Haklı, iş yerinin kapanmaması için döner tezgahının başına geçmeye karar verdiğini kaydetti.

İşin inceliklerini öğrenmek için büyük çaba sarf ettiğini dile getiren Haklı, ilk zamanlar zorlandığını ancak her geçen gün kendini daha çok geliştirerek müşteriler tarafından tercih edilir hale geldiğini belirtti.

Eşinin dokuz aylık tedavinin ardından işin başına geçtiğini vurgulayan Haklı, ancak müşterilerin kendisinin yaptığı döneri talep etmesi üzerine eşinin şu an garson olarak çalıştığını söyledi.

Zorunluluk gereği başladığı mesleğini, 15 yıldan bu yana büyük bir aşka sürdürdüğünü aktaran Haklı, şöyle devam etti:

“İşlerin başına ben geçince daha bir yoğunluk olmaya başladı. Döner ocağının başına ben geçince müşteriler, eşimin döner yapmasını istemediler. Eşime de bu şekilde uyarılarda bulunuyorlar. Ben önceleri destek amaçlı bu işe başladım ancak müşterilerden bu şekilde olumlu tepki alınca kalıcı oldum.”

Levent Haklı da eşinden dolayı kadın müşterilerin daha çok iş yerlerini tercih ettiğini aktardı.

Müşterilerinin kendisinden yemek yapmasını istemediklerini belirten Haklı “Eşim bazen döner kesiyor bazen garsonluk yapıyor iş yerinin patronu o oldu. Allah kendisinden razı olsun hem iş yerinin işleri hem ev işleri kolay değil tabi. Ben de alışveriş, garsonluk ve paket servisleri gibi işleri takip ediyorum.” diye konuştu.

Müşteri Perihan Üte ise döner ocağının başında kadın olduğu için sürekli buraya geldiğini kaydetti.

Müşterilerden Rahile Aşçı da kadın usta tarafından yapılan dönerin lezzetli ve hijyenik olması dolayısıyla tercih ettiğini söyledi.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.