enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Az Bulutlu
29°C
Hatay
29°C
Az Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
26°C
Salı Yağmurlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C

Esnaf ayağa kalkarsa, şehir ayağa kalkar

Esnaf ayağa kalkarsa, şehir ayağa kalkar
14.09.2023
18
A+
A-

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, deprem sonrası esnafın mevcut sorunları ve çözüm yollarının ele alınıp değerlendirildiği 2023 Yılı Hatay Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanlar Kurulu Olağan Toplantısı’na katıldı.

Antakya Organize Sanayi Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya Vali Masatlı’nın yanı sıra Hatay Milletvekilleri Âdem Yeşildal, Hüseyin Yayman ve Mehmet Güzelmansur, Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, Hatay Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Aziz Fatih Yılmaz, ATSO Başkanı Hikmet Çinçin ve esnaf temsilcileri katıldı.

Esnaf ve sanatkârların, ülkenin ekonomik ve toplumsal hayatında vazgeçilmez öneme sahip olduğunu ifade eden HESOB Başkanı Aziz Fatih Yılmaz, birlik olarak en önemli ilkelerinin esnafın hak ve menfaatlerini savunmak, haklarını korumak, birlik ve beraberliği güçlendirmek, sosyal ve ekonomik dayanışmayı sağlamak, üretilen mal ve hizmetin kalitesini ve seviyesini artırarak, esnafa olan kamuoyunun güvenini korumak ve daha da ileriye taşımak olduğunu dile getirdi.

Depremin özellikle etkisini hissettirdiği ilçelerde esnaf ve sanatkârlara bazı sıkıntılar yaşattığının farkında olduklarını söyleyen Hatay Valisi Mustafa Masatlı, “Devletimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde konuyla ilgili bakanlıklar düzeyinde gerekli desteği ve imkânları ilk günlerden beri esnafımıza sağlama yollarına gitmiştir. Valiliğimizin önceliklerinden biri de ilimizdeki esnaf ve sanatkârlarımızı, bir an önce ekonomik işleyişin içine dâhil etmek ve onların üretim, ticaret ve istihdama katkı sağlamalarının önünü açmaktır. Bunun için Valilik ve ilgili birimlerimiz hız kesmeden çalışmalarına devam etmektedir. Süreci el birliğiyle beraber atlatıp herkesin mutlu olduğu günlere kavuşacağız inşallah. Sadece sabırlı olmak ve çözüm odaklı hareket etmemiz gerektiğini hatırlatmak isterim. Esnafımızın ayağa kalkması, şehrimizin ayağa kalkmasıdır ki bunun için de Devletimiz ve Valiliğimiz gerekli olan her şeyi yapacaktır. Herkesin müsterih olmasını istiyorum” dedi.

Toplantıda esnafın sorunları ve çözüm yolları dile getirilirken, Vali Masatlı ve ilgili birimler de not almayı ihmal etmedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.