enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,3914
EURO
34,7890
ALTIN
2.403,51
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Az Bulutlu
24°C
Hatay
24°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
20°C
Pazar Çok Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Parçalı Bulutlu
25°C

Geçilmez kanyonunu Ekoturizm ile tanınacak

Geçilmez kanyonunu Ekoturizm ile tanınacak
22.08.2022
65
A+
A-
Orman ekosistemlerinin sürdürülebilir kalkınmada rol üstlenmesini amaçlayan Eko turizm, Hatay Bölge Orman Müdürlüğü tarafından Dörtyol Geçilmez kanyonunda hayata geçiriliyor.
Hatay İli Dörtyol İlçesi Kuzuculu Mahallesi Deliçay Havzasında bulunan Geçilmez kanyonunda çalışmaların başladığı şu günlerde Dörtyol Kaymakamı Aydın Ergün, Dörtyol İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Toksoy, Sosyal Hizmetler İlçe Müdürü Bayram Altunbaş, Ağız ve Dış Sağlığı Başhekimi Zafer Terzi, Mahalle Muhtarları, Meclis Üyeleri ve doğa severler hafta sonu kanyonda incelemelerde bulundu.
Doğa yürüyüşü olarak planlanan etkinlikte yol güzergahı, vadinin fauna ve florası ile yapılabilecekler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.
Dörtyol İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Toksoy, yıllardır atıl bırakılmış bu doğal güzelliklerin korunması, gelecek nesillere sağlıklı bir şekilde aktarılması ve ekonomiye bir katkı sunması adına eko turizm alanı ilan edilmiş olmasını oldukça değerli bulduğunu belirtti.
Dörtyol Kaymakamı Aydın Ergün de bölgeyi üçüncü defa ziyaret ettiğini belirterek; “Ekoturizm amacına uygun gerçekleştirildiği takdirde, hassas ekosistemlerin korunması ve bu bölgelerin içerisinde ve çevresinde yaşayan nüfusun sosyo-ekonomik gelişmesi için kaynak yaratabilen bir araçtır. Dünyada ve ülkemizde yaşanan pandemi, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de, insanlarımızın doğadan beklentilerini artmıştır. Önemli ekoturizm potansiyeli barındıran Deliçay havzası doğru şekilde değerlendirildiğinde, bölgenin ve çevresinin ekonomik yapısına olumlu katkılar sağlayacaktır” dedi.
Kuzuculu Mahallesi Emirali Bölgesinden başlayan 9 kilometrelik parkur katılımcılar tarafından keyifli bir doğa yürüyüşü ile tamamlandı.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.