enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,9449
EURO
35,7631
ALTIN
2.529,53
BIST
10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Açık
34°C
Hatay
34°C
Açık
Cumartesi Açık
37°C
Pazar Açık
37°C
Pazartesi Az Bulutlu
34°C
Salı Az Bulutlu
34°C

GEÇİM DERDİNDE İLK SIRADAYIZ!

GEÇİM DERDİNDE İLK SIRADAYIZ!
24.07.2023
29
A+
A-

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD), “yüksek enflasyon ortamında temel ihtiyaçları karşılama endişesi” listesi yayımlandı.

Türkiye, “temel gıda ürünleri”, “konut maliyetleri”, “ev enerji maliyetleri” ve “borç ödeme/azaltma maliyetlerindeki artış” olmak üzere dört gerekli harcama kategorisinin tamamını karşılayamama konusunda yapılan araştırmada ilk sırada yer aldı.

OECD’nin yaptığı araştırmaya göre, yüksek enflasyon nedeniyle örgüt bünyesinde yer alan ülkelerde yaşayan her 10 aileden 9’u hayat pahalılığı ve fiyat artışlarından endişe duyduğunu belirtti.

OECD ülkeleri arasında ailesini geçindirmekte en çok zorlanan ebeveynler Türkiye’de yaşıyor. Araştırmaya göre ailelerin yüzde 70’inden fazlası temel ihtiyaçlarını karşılayamamaktan endişeli. Türkiye ise, yüzde 47’lik OECD ortalamasının çok üzerinde yer aldı.

Araştırmada, Şili ve Meksika’daki ebeveynler, “geçim derdini en çok hissedenler” olarak Türkiye’nin ardından gelerek ilk üç sırayı oluşturdu. Danimarka, İsviçre ve Almanya’da yaşayan aileler, en az geçim derdi yaşayanlar olarak listenin son sıralarını oluşturdu.

Ailelerin yaklaşık yüzde 47’si gıda, ev harcamaları, enerji ve borçlardan oluşan temel harcamaları bile karşılayamamaktan endişe duyduklarını belirtti.

Araştırmaya katılanların yalnızca yüzde 33’ü, olası bir ekonomik bunalımda kendi hükümetlerinin yapacağı yardımın yeterli olacağını düşündüğünü ve ekonomik zorlukları aşmada arkadaşları ile ailelerine daha fazla güvendiklerini ifade etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.