enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Az Bulutlu
27°C
Hatay
27°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
29°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
26°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C

GRİPAL ENFEKSİYON GÖZÜNÜZE VURMASIN

GRİPAL ENFEKSİYON GÖZÜNÜZE VURMASIN
24.01.2022
59
A+
A-
Son zamanlarda artan viral enfeksiyonlardan kaynaklı göz problemlerinin ortaya çıktığını ifade eden İskenderun Gelişim Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Merih Gül, özellikle bu süreçte göz sağlığının ihmal edilmemesi konusunda uyarılarda bulundu.
Op. Dr. Merih Gül, “Covid-19 yanı sıra gribal enfeksiyonlarda artış gördüğümüz bu aylarda, enfeksiyonun burun ve ağızdan gözlere bulaşması mümkün. Gözlerde kızarıklık, sulanma, göz kapaklarında şişme, ağrı gibi sorunlar; hem yetişkinleri, hem çocukları etkilemektedir. Bu gibi durumlarda özellikle viral enfeksiyonların; gözlerde kuruluk, görme bulanıklığı, göz kapağı iç yüzünde zarlar ve yaralar nedeniyle yeterli tedavi olmaması durumunda, günlerce veya aylarca devam edebilen komplikasyonları olabilmektedir. O yüzden eğer burun akıntısı, boğaz ağrısı, lenf bezlerinde (kulak önü, çene altı ve boyunda) şişme ile beraber seyreden göz kızarıklığınız varsa veya bu belirtiler olmaksızın gözlerinizde sulanma, kızarıklık, ağrı gibi şikâyetler varsa, hastalığın ilerlememesi için göz hekiminize başvurmanız gerekmektedir” dedi.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.