enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,4477
EURO
34,7127
ALTIN
2.472,07
BIST
9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Hafif Yağmurlu
28°C
Hatay
28°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Az Bulutlu
22°C
Cuma Az Bulutlu
24°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
24°C
Pazar Açık
24°C

Güzel projelere imza atacaklar

Güzel projelere imza atacaklar
25.06.2022
34
A+
A-

İskenderun Teknik Üniversitesi’nde (İSTE) 2021- 2022 akademik yılı mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Düzenlenen mezuniyet törenine İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, İskenderun Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı, İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Emin Ünalan, hayırsever iş insanı Recep Atakaş, hayırsever iş insanı Nuri Üysen, protokol üyeleri ile birlikte İSTE akademik ve idari personelleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Göreve geldiği ilk günden itibaren teknoloji odaklı eğitime verdikleri öneme değinen Rektör Depci, öğrenci merkezli bir yönetim politikası izlediklerini belirterek “Göreve başladığımız ilk andan itibaren tüm çalışmamız ve gayemiz sizlere daha iyi imkânlar sunmak içindi. Sizlerin daha iyi eğitim alması adına her türlü yeniliği İSTE bünyesine katarak hayata geçirdik; her fakültemize yeni laboratuvarlar kazandırdık, yeni merkezler açtık: İSTE Genişletilmiş Gerçeklik Laboratuvarı, Fabrika Otomasyon Deney Laboratuvarı, Elektronik ve bilgisayar laboratuvarı, Sağlık Hizmetleri Uygulama Laboratuvarı ve Hastane Bilgi Yönetim Sistemi Laboratuvarı, 3B Tasarım ve Prototipleme Atölyesi Hibrid ve Elektrikli Taşıtlar Tek. Laboratuvarı, Otonom Araçlar Atölyesi,  CNC Atölyesi, Kaynak Atölyesi, İHA Üretim Atölyesi, 300 kişilik mimarlık çizim stüdyosu, Gastronomi Mutfağımızı, İlk defa Genel Fizik Laboratuvarları, Genel Kimya Laboratuvarı, Yakıt Laboratuvarı, Dijital Video Çekim Atölyesi, Sesli Kitap Atölyesi, İSTE-TÖMER Dil Geliştirme Atölyesi ve Uluslararası Öğrenci Gelişim Merkezi, Türkiye Liman İşletmecileri Derneği (TÜRKLİM) iş birliği ile Liman Vinç Simülatörü Merkezi, Deniz Ticaret odamız tarafından Gemi Makinaları İşletme Mühendisliği Atölyesi gibi bir çok atölye ve laboratuvarı üniversitemize kazandırdık” dedi.

22 Haziran’da açılışı yapılan Nejla Üysen Bilgi Teknolojileri Merkezi’nin üniversitenin bilgisayar üssü olarak her daim işlevsel, erişilebilir bir merkez olarak öğrencilerin hizmetinde olacağının altını çizen Rektör Depci, “Bugün burada, sizlere bakınca anlıyorum ki hiçbir çabamız boşa gitmemiş. Yapacağımız yerli ve milli hamlelerle, daha çok çalışacak İSTE’yi, şehrimizi ve ülkemizi hep birlikte daha iyi yerlere taşıyacağız” ifadelerini kullandı.

Öğrencilerin hiçbir zorluktan ve mücadeleden kaçmamaları gerektiğini de belirten Rektör Depci, “Türkiye Cumhuriyeti’nin asil evlatları olarak, geleceğimizin teminatı sizlersiniz. Sizler, bu ülkenin aydınlık yüzleri olacaksınız. Ülkesi ve milleti için çalışacak, üretecek, daha iyi bir gelecek inşa edecek olan sizlersiniz. Yolunuz, bahtınız açık olsun. Hepiniz Allah’a emanet olun.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Mezuniyet töreni, öğrencilere diplomalarının takdim edilmesi ve kep atma töreninde yaşanan renkli anların fotoğraflanmasıyla sona erdi. Mezuniyet sonrasında yer alan konserle, öğrenciler gönüllerinde eğlenerek coşkulu bir mezuniyet yaşadı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.