enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,4298
EURO
34,7934
ALTIN
2.432,78
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Hafif Yağmurlu
28°C
Hatay
28°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C
Cuma Az Bulutlu
22°C

Halk istemiyorsa zorlamayın

Halk istemiyorsa zorlamayın
06.06.2022
31
A+
A-

Erzin ilçesindeki Burnaz sahil kumullarına kurulması planlanan polipropilen tesisine Erzin’liler tepki gösterdi. Erzin Gönüllüler Derneği Başkanı Hüseyin Ertaç, “Tesislerin soğutulması için önemli oranda soğuk suya ihtiyaç vardır. Deniz suyu kullanılacak ve tekrar denize dökülecektir. Bu, bahçelerin ve tarlaların yok olması, denizde canlıların yok olması demektir. Bizim toprağımız, denizimiz ve en önemlisi çocuklarımız plastikten daha değerlidir” dedi. Erzin Belediye Başkanı Ökkeş Elmasoğlu ise “Bu şirkete diyoruz ki bu işten yol yakınken vazgeçin. Biz bu mücadeleyi kazanacağız, yaptığınız emekler boşa gitmesin” diye konuştu.

Erzin Gönüllüler Derneği Başkanı Hüseyin Ertaç, “Bilindiği üzere Erzin’de, Burnaz sahil kumullarında, plastik hammaddesi olan polipropilen tesisi kurulması planlanmaktadır. Bu tesisi gerek Erzin Belediyesi gerek Erzin halkı gerekse Erzin sivil toplum kuruluşları ve tüm bölge halkı istememektedir. Plastik hammaddesi olan polipropilen tesisinin gerek üretim gerekse atık süreçleriyle tarım arazileri, su kaynağı, insan sağlığı ve doğal yaşam üzerinde büyük bir tehlike oluşturmakta olduğu sayısız bilimsel verilerle ortaya konmuştur. Narenciye üretim ve ihracat merkezi olan Erzin’de, üstelik bölgenin en önemli tatlı su kaynağı rezervine sahip olan, aynı zamanda endemik türleri barındıran Burnaz mevkiinde zehirli plastik hammadde fabrikası kurulma planı bölgenin kimyasal bir alana dönüşme sürecini daha da hızlandıracak, narenciye, tarım ve Burnaz tatlı su rezervinin sonunu getirecektir. Bu tesisi kurdurmayacağız” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.