enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
36,4405
EURO
38,2005
ALTIN
3.382,06
BIST
9.911,07
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Parçalı Bulutlu
20°C
Hatay
20°C
Parçalı Bulutlu
Salı Çok Bulutlu
20°C
Çarşamba Açık
20°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Açık
22°C

HASİAD’dan savunma sanayii hamlesi

02.03.2025
5

Hatay Sanayici ve İş İnsanları Derneği (HASİAD) Başkanı Ahmet Horoz, Roketsan ile savunma sanayiine yönelik iş birliklerini güçlendirmek amacıyla Ankara’da görüşmelere başladı. Hasat Savunma Sanayi Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleşen toplantılar, Hatay’daki sanayi işletmelerinin savunma sektörüne entegrasyonunu sağlamayı hedefliyor. Hatay’daki işletmelerin savunma sanayi yatırımlarında rol almasını sağlamak amacıyla başlatılan çalışmalar kapsamında, HASİAD ve Hasat Savunma Sanayi Başkanlığı yetkilileri, Roketsan ile iş birliği olanaklarını değerlendirdi. Yapılan görüşmelerde, özellikle fason imalat yapabilecek firmaların sektöre kazandırılması için detaylı bir planlama süreci ele alındı. HASİAD yetkilileri, bu adımın yalnızca büyük yatırımcıları değil, Hatay’daki sanayi işletmelerini de kapsayacak şekilde şekillendirildiğini vurguladı.

Sanayi üretiminde güçlü bir altyapıya sahip olan Hatay, bugüne kadar savunma sanayi yatırımlarında sınırlı bir pay alabilmişti. Ancak, Hasat Savunma Sanayi Başkanlığı ve HASİAD’ın koordineli çalışmalarıyla, bölgenin bu alandaki potansiyeli harekete geçirilmeye başlandı. Planlanan yatırımlarla, yerel üreticilerin Roketsan gibi büyük firmalarla iş birliği yaparak sektöre adım atmaları hedefleniyor. Konuyla ilgili açıklama yapan HASİAD Başkanı Ahmet Horoz, “Hatay’daki sanayiciler için savunma sanayi büyük bir fırsat sunuyor. Roketsan ile yürüttüğümüz iş birlikleri, yerel firmalarımızın sektöre entegrasyonunu sağlayarak büyük bir dönüşüm başlatacak. Bu alanda var gücümüzle çalışıyoruz.” dedi. Mart ayında Roketsan ile yapılacak ikinci toplantıda, yatırımların hangi alanlara odaklanacağı netleşecek. Bu görüşme, Hatay sanayisinin savunma sektörüne yönelik yol haritasının belirlenmesi açısından kritik bir öneme sahip olacak.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.