enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Az Bulutlu
28°C
Hatay
28°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C

Hatay Sebze Hali 53 Günde Bitti.

Depremin vurduğu Hatay’a yeni sebze hali 53 günde inşa edildi.

Hatay Sebze Hali 53 Günde Bitti.
07.07.2023
62
A+
A-

Depremin vurduğu Hatay’da, Nevşehir Valiliği tarafından 53 günde inşa edilen Kapadokya Sebze Hali hazır hale getirilirken, anahtar tesliminin pazartesi günü yapılacağı bildirildi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde en büyük hasar Hatay’da meydana gelmişti. Depremin yaralarını sarmak için çalışmalar sahada ilk günden itibaren devlet millet işbirliği ile sürüyor. Kentte üreticiler için önemli olan destek ise Nevşehir’den geldi. Nevşehir Valiliği tarafından Antakya’da Çevreyolu, Kuzey tepe mevkiinde 8 bin 250 m2 arazi üzerine sebze hali inşa edildi. 53 gün gibi kısa bir sürede inşa edilen Kapadokya Sebze Hali’nde anahtar teslimi 10 Temmuz tarihinde düzenlenecek programla yapılacağı bildirildi.
Kısa sürede tamamlanan Kapadokya Sebze halinde, her biri 25 metre kare olan 65 adet iş yeri, 1 adet 48 metre kare idare binası, 1 adet dernek binası, 1 adet 23 metre kare çay ocağı ve 2 adet 42 metre kare tuvalet bulunduğu belirtildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.