enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
43,7288
EURO
51,9267
ALTIN
7.075,98
BIST
14.180,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Hafif Yağmurlu
16°C
Hatay
16°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Salı Hafif Yağmurlu
16°C
Çarşamba Yağmurlu
14°C

Hatay, yatırımlarda “Amiral gemisi”

Hatay Vali’si Mustafa Masatlı başkanlığında; Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, İl ve İlçe Yöneticileri ile ilgili kurum ve kuruluşların yetkililerinin de katılımıyla İl Koordinasyon Kurulu 2026 yılı 1. dönem toplantısı gerçekleştirildi.
 Toplantıda; yatırımcı kurum ve kuruluşlarımızın sunumlarına geçilmeden önce İl Koordinasyon Kurulu’nun 2025 Yılı Rapor Özeti değerlendirilirken; İl Yatırım Takip Sistemi Türkiye Genel Raporu verilerine göre Hatay’ın, Proje Sayısı ve Toplam Yıl Ödeneği bakımından ülke genelinde 1’inci, Toplam Proje Tutarı bakımından ise İstanbul’un ardından 2’nci sırada yer aldığı kamuoyu ile paylaşıldı.
 Elde edilen bu verilerin; 6 Şubat ve devamındaki depremlerin ardından Hatay’da yürütülen yeniden ihya, inşa ve imar sürecinin yatırımsal boyutta Türkiye’nin “amiral gemisi” konumunda olduğunu açıkça ortaya koyduğu vurgulandı. Proje sayısındaki birinciliğin sahadaki yoğun ve eş zamanlı çalışmaları, ödenek büyüklüğünün ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda güçlü Devletimizin Medeniyetler Şehri Hatay’ımıza verdiği yüksek önemi bir kez daha teyit ettiği ifade edildi.
 Aynı zamanda bu verilerle birlikte; Hatay’ın, Dünyanın En Büyük İhya, İnşa ve İmar Operasyonunun merkezi olmasının yanı sıra ekonomik ve altyapısal açıdan da tarihinin en kapsamlı dönüşüm sürecinden geçtiği değerlendirildi.
Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.