enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,5203
EURO
34,9397
ALTIN
2.439,68
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Az Bulutlu
31°C
Hatay
31°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
28°C
Cumartesi Az Bulutlu
29°C
Pazar Az Bulutlu
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

Hatay’da 3. Mobilya Fuarı Açıldı

Hatay’da 3. Mobilya Fuarı Açıldı
24.10.2018
40
A+
A-

Hatay’ın Antakya ilçesinde 40 firmanın katıldığı 3. Mobilya Fuarı açıldı.

 Hatay Valiliği, Hatay Büyükşehir Belediyesi, Antakya Ticaret Borsası, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası, Hatay Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği ile birçok ilgili kurum ve kuruluşun desteğiyle 5 bin metrekare alanda açılan fuarda 40 firma stant kurdu.

Oymacılık sanatı ile Hatay’ın tarihi motiflerinin mobilya üstüne işlendiği ürünlerin sergilendiği fuarda, yurt dışına yoğun talep gören modeller de yer aldı.

Hatay Vali Yardımcısı Erol Özkan fuar açılışında yaptığı konuşmada, mobilya üretiminin Hatay ekonomisine ciddi katkı sağladığını söyledi.

Hali hazırda inşası devam eden mobilya ihtisas sanayisinin tamamlanması ve 100 iş yerinin hizmete açılmasıyla Hatay mobilyacılık sektörünün ivme kazanacağını söyleyen Özkan, şöyle devam etti:

“Mobilya ihtisas sanayinin bitimi ile üretimin ve dolayısıyla ihracatın büyük oranda artacağını ümit ediyoruz. Bu yıl, 3’üncüsünü düzenlediğimiz mobilya fuarının, mobilya üreticilerimizin gerek dünyada gerekse ülkemizdeki yerini pekiştireceğini, mobilyacılık sektöründen aldıkları payı arttıracağını düşünüyorum. Ümit ediyorum ki bu yılki fuarımızda, geçen yılki 100 bin ziyaretçi hedefini aşarız.Türkiye Ağaç İşleri Federasyonu Başkanı Ali Rıza Ercan da mobilya sektörünün Türkiye’deki ihracat şansı en yüksek sektörlerden bir tanesi olduğunu belirtti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.