enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
34,5107
EURO
36,1907
ALTIN
2.980,72
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Az Bulutlu
19°C
Hatay
19°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
21°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Parçalı Bulutlu
12°C
Pazartesi Az Bulutlu
12°C

Hatay’da ‘mortalite’ oranı arttı!

Hatay’da ‘mortalite’ oranı arttı!
04.09.2024
22

Bir vatandaşın önceki gün İskenderun’da yoğun bakımda yer bulunamadığı için sevk edildiği Gaziantep’te yaşamını yitirmesi Hatay’daki hastane sorunlarını yeniden gündeme getirdi. Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konsey üyesi Dr. Ali Kanatlı, depremden en çok etkilenen il olan Hatay’da yıkılan hastanelerin yerine yapılan hastanelerin yatak sayısının deprem öncesinin yarısını bile karşılamadığına dikkat çekti. Kanatlı, “Mevcut sistem bölgenin sağlık ihtiyacını karşılayamıyor. Bu yüzden başka bir ilçe ya da kente sevkler nedeniyle bazen hastalar günlerce acilde beklemek zorunda kalıyor” dedi.

Kanatlı açıklamasının devamında şunları söyledi: “TTB ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası olarak ortak hazırladığımız 18. Ay raporlarında tablo iç açıcı değil. Hatay’da birinci basamak sağlık hizmetlerinin karşılanmasında kritik rol oynayan aile sağlık merkezlerinden 56’sı yıkıldı, yalnızca üç  tanesi yeniden yapıldı. Hastanelerde de düşük yatak sayısı nedeniyle hem servislerde hem de yoğun bakımlarda sıkıntılar yaşanıyor. Durum kötüye gittiği için hasta olma oranı (morbidite) ve hastalardaki ölüm sayısı oranları (mortalite) oranları da artıyor. Bölge acil ve kalıcı çözümler bekliyor”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.