enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,3939
EURO
34,8222
ALTIN
2.402,78
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Az Bulutlu
24°C
Hatay
24°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
24°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
20°C
Pazar Hafif Yağmurlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

HATAY’DA SERDAR ÖZYURT RÜZGARI ESİYOR

HATAY’DA SERDAR ÖZYURT RÜZGARI ESİYOR
14.02.2022
167
A+
A-

Hatay’da Serdar ÖZYURT Rüzgarı Esiyor Savunma sanayi sektörünün parlayan yıldızı haline gelen Özyurt Savunma Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Özyurt genç yaşta elde ettiği başarılı iş hayatına her geçen gün çıtayı yükselterek devam ediyor.  Çok yoğun iş temposuna rağmen gönül verdiği memleketi Hatay’a ve hemşerilerine elinden gelenin fazlasını yapmaya gayret eden başarılı iş insanı Serdar Özyurt Hatay’da adeta gezmedik yer çalmadık kapı bırakmıyor.  Genç iş adamı Serdar Özyurt bu yönü ile de memleketi Hatay’da çok daha fazla ilgi odağı görmeye başladı.

Biz Hatay’da ne yapıyoruz? sorusuna cevap vermek istiyorum. Hepinizin kafasında böyle sorular var, bazen de bize soruyorlar, biz devletimizin desteği ile ikinci bir fabrikamız olan mermi mühimmat fabrikasını kurma talebinde bulunduk. Devletimizde bize kurabileceğimiz gereken izni verdi. Şu anda Hatay’a bölgenin, Ortadoğu’nun en büyük mermi fabrikasını kurmak için çalışmaya başladık. Bunun da hepinize müjde olarak söylüyorum. İnşallah fabrikamızın yerini bulduk, önümüzdeki haftalarda temelini atacağız. Belen sınırları içerisinde bir arazi uygunluk verildi, orada şu anda yaklaşık 100 dönüm alana aylık kapasitesi 10.milyon 919.10 milyon 5 elli altı olarak bu çok büyük bir kapasitedir. Nerdeyse Türkiye’nin üstünde bir kapasitedir inşallah  bu fabrikayı Hatay’a kazandırıyoruz, bu fabrika ile yaklaşık 1000 kişiye iş istihdamı sağlanacak, iş istihdam konusunda mağduruz. Hatay’ın bu yarasını elimizden geldiği karar tedavi edebilirsek ne mutlu bize yaklaşık bir yıl içerisinde fabrikada üretime başlayacağız. Yine bir yıla kadar da  tüm alımlarımızı personel alımlarımızı tamamlayıp direk ihracata başlama durumuna geleceğiz.  Biz Hatay’da 2 faaliyeti başlatmış olduk birincisi iyilik hareketi Hatay’da yardıma ihtiyacı olan. düşkün olan insanlara ulaşmaya çalışıyoruz. Çoğuyla da şu an irtibat içerisindeyiz bununla ilgili ekibimiz çalışma yapıyor, ikincisi Hatay’a yatırım hareketi başlattık. Hatay’ın artık mutfağın haricinde sanayi savunmaya katmış olduğu ürünlerle anılmasını istiyoruz. Bu konuda ilk adımı biz atmış oluyoruz ilk fabrikasını kurduk bu bir örnek teşkil edeceğine inanıyorum ve bundan sonraki iş adaylarımıza örnek teşkil edecek ve bundan sonraki yeni fabrikalara gebe olacağını düşünüyorum dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.