enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,4339
EURO
34,7833
ALTIN
2.432,55
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Hafif Yağmurlu
28°C
Hatay
28°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C
Cuma Az Bulutlu
22°C

Hatay’ın Sorunlarına İSYAN

Hatay’ın Sorunlarına İSYAN
15.07.2023
35
A+
A-

TBMM Genel Kurulu’nda Hatay’ın yaşadığı sıkıntıları, sorunları ve talepleri ile birlikte çözüm önerilerini gündeme getiren İYİ Parti Hatay Milletvekili A. Şefik Çirkin, Hatay’ın Milli Güvenlik Kurulu gündemine alınması konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çağrı yaptı.

MİLLİ EMLAK’TA YATIRIMCIYA ARSA YOK, NEDEN?

Hatay’a ilgili bakanların gelip gittiğini fakat ortada bir dağınıklığın olduğunu söyleyen İYİ Parti Hatay Milletvekili A. Şefik Çirkin, “Öncelikle şunu ifade edeyim: Sayın Bakanlar yani iktidarımızın depremle ilgili Bakanları bölgemize sıkça geliyorlar, burada bir sıkıntı yok; gayret ediyorlar, bunda da bir sıkıntı yok. Bölgemizin iktidar milletvekilleri de bu konuda elinden gelen gayreti gösteriyor. Bir kere bir hakkı teslim ederek sözlerime başlamak istiyorum. Ancak ortada bir dağınıklık var. Yani 6 Şubat depreminden sonra, zannediyorum nisan ayında, Hatay teşvikli bölge kapsamına alındı ve elbette ki bu çok doğru bir karardı. Yatırımcıya arsa tahsisinden ve çeşitli teşviklerden başlamak üzere, Hatay’ın yaralarını da sarmak adına, Hatay’a yapılacak yatırımların artması noktasında alınmış doğru bir karardı. Buna bir şey demiyoruz, teşekkür ediyoruz. Ancak yatırımcıya arsa tahsisine gelince Milli Emlak’ta arsa yok. Neden? Bütün arsalar konut yapılmak üzere TOKİ’ye devredilmiş. Böyle bir garabetle karşı karşıyayız.” dedi.

YATIRIMCIYA ARSA BIRAKILMADI

Hükümetin deprem konutları için Milli Emlak Müdürlüğü’ndeki arsaları aldığını fakat yatırımcılar için arsa bırakmadığını dile getiren İYİ Parti Hatay Milletvekili A. Şefik Çirkin, “Bir plansızlıkla, bakanlıkların birbirinden haberinin olmamasıyla karşı karşıyayız. Şimdi, o teşviki çıkaran da Hükümet ama o arsaları o Milli Emlak Müdürlüğü’nün elinden alan Hükümetin başka bir bakanlığı. Niçin? Deprem konutu için. Niyet iyi, burada bir problem yok ancak bırakın, bu Milli Emlak Müdürlüğü’nde kalsın, deprem konutları için lazım oldukça arsalar alınsın ve yatırımcıya da arsa bırakılsın. Bu bir örnek. Yani bir bütünlük lazım, iktidarın bu hizmetleri yaparken bir bütünlük göstermesi gerekiyor, yoksa yatırım gelmez. Bunu bir ay içerisinde, iki ay içerisinde Hükümetimiz çözmek zorunda.” diyerek sözlerini tamamladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.