enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,2921
EURO
34,6825
ALTIN
2.413,99
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Az Bulutlu
24°C
Hatay
24°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
24°C

Hayalleriniz ‘SAHTE’ olmasın

Hayalleriniz ‘SAHTE’ olmasın
17.12.2022
94
A+
A-

Milli Piyango Yılbaşı Özel Çekilişi bu yıl da büyük bir heyecana sahne olacak. Milyonlarca kişi 200 milyon liralık dev ikramiyeyi kazanmak için bilet almaya başladı.

TESK’TEN ‘SAHTE BİLET’ UYARISI

Türkiye Esnaf ve Sanaatkarlar Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken’den sahte bilet uyarısı geldi. Palandöken açıklamasında şunları söyledi; “Böyle bir sevincin hüsrana uğramaması için evvela alınan bayiye dikkat edilmesi lazım. Ondan sonra biletlerin üzerindeki hologramlara. Dolayısıyla bunlara dikkat edip sahte bilet alıp moralinizin bozulmasına gerek kalmaması iyi bir önlem. Hayallerimiz boşa gitmesin”. Palandöken, vatandaşların bilet aldıkları bayii ve satıcıların belgelerini kontrol etmelerinin büyük önem arz ettiğini de söyledi.

SAHTE BİLET NASIL ANLAŞILIR?

İlk bakmanız gereken yer biletin arkası. Biletin arkasında bayii satış mührü yer almalı. Daha sonra biletin yapıldığı kağıda dikkat etmelisiniz. Milli Piyango biletinin kağıdının pürüzsüz veya örselenmemiş olması gerekir. Biletin sol alt bölümündeki güvenlik rakamına parmaklarınızla dokunduğunuzda da kabarık olduğu rahatça hissedilmeli. Yine 2022 Milli Piyango biletini ışığa tuttuğunuzda bilet kağıdının dokusu içinde beyaz renkli Milli Piyango amblemli filigranının görülmesi gerekiyor. Ultraviyole (UV) ışıkta mavi ve açık yeşil renkli parlayan ve kesik çizgiler şeklinde dağılımı bulunan elyaflar (3mm.) bulunmaktadır. Öte yandan kritik bilgilerden biri de 18 Yaşından küçük olanlara bilet satışının yapılamayacağı. 18 yaşından bir kişiye bilet satılmışsa, büyük ikramiyeyi kazansa bile bir ödeme yapılamaz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.