enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
42,2008
EURO
48,7530
ALTIN
5.421,07
BIST
11.073,27
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Az Bulutlu
30°C
Hatay
30°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Çok Bulutlu
26°C

Hazine arazileri satılacak!

Hazine arazileri satılacak!
09.08.2023
166

Konut fiyatlarındaki fahiş artışın önüne geçmek için hazine arsalarının satışı da gündemde. Konuyla ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, bir açıklama yaptı.
Özhaseki, konut fiyatlarının yüksek olmasında artan inşaat maliyetlerinin yanı sıra arsa arzının az olmasının da etkili olduğunu belirtti.

Bu sorunun aşılması için yeni bir projeden bahseden Mehmet Özhaseki, “Önümüzdeki günlerde hem kaynak oluşturabilmek adına Hazine arsalarının tamamen taranması, bunların planlanması daha sonra satılarak kentsel dönüşüm için kaynak oluşturmak şeklinde kullanılacak özel bir birim kuruyoruz” ifadelerini kullandı.

Çalışma Hazine arazilerinin kötü niyetli kişilerce istismarının da önüne geçileceğini belirten Özhaseki, şöyle devam etti: “Bunların tamamını planlamaya çalışacağız. Tarayarak sonra da ekonomiye katkısı olması için geri dönüş şeklinde bir çalışma da olacak. Böylece fiyatların büyük ölçüde düşmesini de sağlayacağız”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.