enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Az Bulutlu
28°C
Hatay
28°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
28°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Salı Az Bulutlu
26°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C

Hem Hatay’ı hem CHP’ni yaktın Özgür Özel

Hem Hatay’ı hem CHP’ni yaktın Özgür Özel
12.01.2024
82
A+
A-

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Hatay’da vereceğimiz karar tarihi olacak” sözlerinin ardından Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığına yeniden Lütfü Savaş’ı aday gösterdi. 6 Şubat depremlerinde yerle bir olan Hatay’da yeniden Savaş’ın aday gösterilmesi tepki çekerken CHP lideri Özgür Özel tepkilere yanıt verdi.

Yeniden aday gösterilmesi tepki aldı

CHP’nin 6 Şubat depremlerinde yerle bir olan Hatay’da Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ı yeniden aday göstermesi tepkilere neden oldu. Onlarca kullanıcı, yıkımlarda sorumluluğu olabileceği nedeniyle Savaş’ın aday gösterilmesinin yanlış olduğunu savundu.

Değiştirmeyiz

Tepkilerin ardından CHP’den yapılan açıklamada “Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayımız partimizin yetkili organları gerekli incelemeleri yaptıktan sonra aday olarak açıklanmıştı. Lütfü Savaş’ın geri çekilme durumu söz konusu değildir. Hatay’da büyük acılar yaşandı. Bu yaraların sarılması konusunda CHP Büyükşehir Belediye Başkanımız (Lütfü Savaş) gereken her türlü fedakarlığı göstermiştir, bundan sonra da gösterecektir” denildi.

Alternatif bulamadık!

Tepkilerin ardından sessizliğini Sözcü’den İsmail Saymaz’a bozan Özgür Özel, Savaş’la ilgili eleştirilere yanıt verdi. Kentte 4 kere anket yaptırdıklarını belirten Özel, “Kırsaldan acayip oy alıyor ve başka isimleri koyduğumuzda kaybediyoruz. Alternatif bulamadık. Çok uğraştık, dört kez ölçtük.” dedi.

Anketlerde en çok oyu aldı

Özel’e, “Deprem sonrası Hatay başkan hakkında ne düşünüyorsa o karara uymak zorundayız. Tarihi bir karar vereceğiz” şeklindeki sözleri hatırlatıldı. CHP lideri bunun üzerine şu ifadeleri kullandı: “O yayın yapıldığı sırada ‘Ben Hatay’ın mesajını doğru alacağız, vatandaşa rağmen yapmayacağız’ demiştim. Anket yaptık o yüzden. Ankette farklı farklı sorduk. Her seferinde CHP’nin gösterebileceği, en çok oy alan aday o oluyor.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.