enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,3595
EURO
34,7818
ALTIN
2.398,99
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Hafif Yağmurlu
24°C
Hatay
24°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Az Bulutlu
24°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
20°C
Pazar Hafif Yağmurlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Her esnafa nasip olsun

Her esnafa nasip olsun
04.09.2023
34
A+
A-

İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası üyeleri için inşa edilen geçici prefabrik işyerlerinden oluşan çarşı, düzenlenen mütevazi bir törenle hizmete açıldı. Geçmiş dönemlerde uzun bir süre İlçe Emniyet Müdürlüğü binası olarak kullanılan, akabinde park yapılan Şehit Pamir Caddesindeki alan, şimdi ‘İskenderun’un tahtakalesi’ olacak.

12 işyerinin bulunduğu Kuyumcular Pasajının açılışında konuşan İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Uğur Fırat, “6 Şubat tarihinde, en büyük servetimiz olan akrabalarımızı, arkadaşlarımızı, hemşerilerimizi kaybettik. Mamafih yaşam devam ediyor. Şehrimizi ayağa kaldırmak için, herkes üzerine düşeni yapma gayretinde. Depremde iş yeri hasar gören Kuyumcu esnafımız için yaptırdığımız bu geçici iş yerleri için bizlere destek olan, başka Kaymakamımız, Milletvekilimiz Abdulkadir Özel, İskenderun Belediye Başkanımız M. Fatih Tosyalı ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

İskenderun Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı da, depremde zarar gören başta esnaflarımız olmak üzere, tüm vatandaşlarımızın sorunlarını bertaraf etmek için gayret sarf ettiklerini ifade ederek, “Devletimizin desteği ile kentimizin farklı noktalarında esnaflarımız için geçici iş yerleri inşa ettik. Bir yandan hasar gören üst yapının imarı diğer taraftan rutin belediyecilik hizmetlerini sürdürürken, esnaflarımızdan gelen talepleri de dikkate alarak değerlendiriyoruz. Kuyumcu esnafımız için yapılan bu çarşının hayırlı olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel ise, işyeri olmayan esnaf, evi olmayan vatandaş kalmayıncaya kadar gece gündür durmadan çalışacaklarını belirterek, “4000 konut barındıran Toki projemiz devam ediyor. Kent ekonomisinin çarklarının dönmesi için de esnaflarımıza geçici iş yerleri tahsis etme gayretindeyiz. Çoğu gitti azı kaldı. Biraz sabır, dayanışma ve özveri ile, deprem felaketinin yaralarını en kısa sürede saracağız. Sahil şeridimizdeki çökme, kentin hasar gören alt yapısı ve depremin beraberinde getirdiği olumsuzlukları bertaraf edeceğiz” dedi.

Belen Kaymakamı Mahmut Sami Yılmaz ise, 6 Şubat 2023 tarihinde yaşadığımız ve 11 ilde etkili olan deprem felaketinin Kahramanmaraş merkezli olmasına rağmen, en büyük hasırı Hatay’a verdiğine dikkat çekerek, “Ben de esnaf çocuğuyum. Babam Kahramanmaraş’ta esnaf. Depremde iş yer yıkıldı. O bölgeyi de gezdim. Ancak Hatay’daki yıkım hiç bir yerde yok. Devletimiz, Hatay’a hassasiyetle yaklaşıyor. Hasar ve sorunlar tespit edildi. Öncelik sırasına göre yeniden dönüşüm süreci başladı. El birliği ile bölgemizi ihya edeceğiz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların akabinde, ‘İskenderun’un Tahtakale’sinin’ açılış kurdelası katılımcılar tarafından ‘hayırlı olsun’ temennileriyle kesildi.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.