enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Az Bulutlu
28°C
Hatay
28°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C

Hiç bir şey anlaşılmadı!

hiç bir şey

Hiç bir şey anlaşılmadı!
24.08.2023
62
A+
A-

Saadet Partisi Hatay Milletvekili Doç. Dr. Necmettin Çalışkan’ın verdiği soru önergesi, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloglu tarafından cevaplandırıldı. Bakan Uraloglu imzası ile verilen cevapta, bilinen gelişmeler haricinde, önümüzdeki süreçte ne yapılacağı konusunda açıklayıcı bilgilerin olmadığı dikkat çekti. Her paragrafın sonundaki “çalışmalar devam etmektedir” ibaresi ise, “alışılagelmiş taktik” olarak değerlendirildi.

Sarımazı-Topboğazı arasında ulaşımın sağlandığı Belen Geçidinin, araç yoğunluğuyla hem trafik kazalarına, hem de yolun tıkanmasıyla zaman kaybına neden olduğunu belirten Saadet Partisi Hatay Milletvekili Doç. Dr. Necmettin Çalışkan Şehrimizin ulaşım problemlerini ele aldığımız soru önergemize Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından verilen cevaba teşekkür ediyor; gerekli çalışmaların acil bir şekilde hayata geçirilmesini beklediğimizi vurgulamak istiyorum ifadelerini kullandı.

Ulaştırma Bakanlığından, Milletvekili Çalışkan’ın Soru Önergesine Cevap

“İskenderun-Hatay Otoyolu, 7 km’si bağlantı yolu olmak üzere toplam 42 km uzunluğunda projelendirilmiştir. Güzergahın yatay-düşey hat ve yan yol planları ile kavşak projeleri onaylanmıştır. Tünel uygulama projeleri tamamlanmış olup, viyadük ve diğer sanat yapılarına ait proje çalışmaları devam etmektedir.

Bahçelievler Kavşağı farklı seviyeli kavşak olarak hizmet vermektedir. İskenderun-Hatay Otoyol güzergahı; Belen Otoyol Kavşağı’ndan (Sarımazı) başlayıp, Amanos Dağlarını aştıktan sonra Amik Ovası’nda ilerleyerek Antakya-­Reyhanlı Yolu Alaattin Köyü mevkiinde son bulmaktadır. Projenin uygulanması ile Bahçelievler Kavşağı’nda transit trafiği yoğunluğunu azalmış olacaktır. Ayrıca mevcut Bahçelievler Kavşağı’ndaki yerel trafiğin rahatlatılması amacıyla sağa serbest dönüş kolları için proje çalışmaları devam etmektedir.

Antakya-Reyhanlı Ayrım-Altınözü Yolu 20,3 km uzunluğunda olup Küncülü Boğaz mevkii ile Enek-Narlıca kesimlerini de içeren ilk 10 km’sinin onaylı projesi bulunmaktadır. Ancak sit alanlarına isabet etmesinden dolayı proje değişikliği yapılmış olup, revize proje tamamlanma aşamasındadır. Yolun devamındaki 10,3 km’lik kesimin 9,2 km’si bitümlü sıcak karışım kaplamalı bölünmüş yol olarak tamamlanmış olup 1,1 km’lik kesimde çalışmalar devam etmektedir.

Hatay il sınırları içerisinde yer alan ve Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluk alanında bulunan hasar gören yollarda ilk etapta gerekli onarımlar yapılarak söz konusu güzergahlar trafiğe açılmıştır. Kalıcı onarım çalışmaları kapsamında depremde hasar gören Antakya-Reyhanlı Yolu, Nurdağı-İslahiye-Hassa Yolu ve Hatay Havalimanı yollarının ihalesi yapılarak sözleşme imzalanmıştır. İhale kapsamında Demirköprü’de imalatlara başlanmış olup çalışmalar devam etmektedir.

Ayrıca depremde zarar gören Hatay ilindeki 5 adet tarihi köprünün ihalesi yapılmıştır. Depremde hasar gören muhtelif köprülerin bakım ve onarımları ile ilgili ihale hazırlık çalışmaları devam etmektedir ifadelerine yer verilmiştir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.