enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
34,2635
EURO
37,6458
ALTIN
2.912,45
BIST
9.031,64
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Açık
31°C
Hatay
31°C
Açık
Salı Açık
31°C
Çarşamba Açık
30°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
28°C
Cuma Parçalı Bulutlu
28°C

İnanalım mı?

İnanalım mı?
25.09.2024
30
A+
A-
Hatay’da depremzedelere dağıtılan nevresim takımlarında ÇİP olduğu iddiası ortalığı karıştırdı. Yorgan, yastık ve  nevresimlerin içinden çıkan küçük barkotları çip olarak değenlendiren depremzedeler ‘kayıt altına mı alınıyoruz” endişesine kapıldı.
Açıklama geldi
Dağıtımı gerçekleştiren yetkililerden alınan bilgilere göre, nevresim setlerinin içinde yer alan bu küçük barkotlar aslında bir sayım sistemi için kullanılıyor. Konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Nevresim setleri içerisinde yer alan küçük nesneler RFID (Radio Frequency Identification) teknolojisine sahip sayım barkotlarıdır. Bu teknoloji, radyo frekansları kullanarak nesnelerin belirli bir mesafeden otomatik olarak sayılmasını sağlar. Bu sayede zamandan tasarruf edilerek iş verimliliği artırılmaktadır” ifadelerine yer verildi.
Yetkililer, bu barkotların kesinlikle bir takip cihazı olmadığını vurgulayarak, dağıtılan malzemelerin kolayca sayılması ve stok yönetimi için bu teknolojinin kullanıldığını belirtti. Üretilen oda malzemelerinin bu sistem sayesinde tek bir tuşla sayılabileceği ve böylece büyük ölçüde iş yükünün hafifletildiği ifade edildi.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.