enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Az Bulutlu
28°C
Hatay
28°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
28°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
26°C
Salı Çok Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C

İşçi kesiminin hayalindeki işveren

İşçi kesiminin hayalindeki işveren
30.06.2023
36
A+
A-

Skoda Türkiye distribütörü, Yüce Auto A.Ş patronu Ahmet Yüce çalışanlarına her bayramda verdiği 25 maaş ikramiyeyle çok konuşulmuştu. Yüce “Kazandıklarımı dağıtmasam büyüyemez, hasta olurdum. Diğerleri de böyle yapsın” diyor.

Geçen yıl da çalışanlarına 25 maaş bayram ikramiyesi veren, bu yıl da geleneği bozmayan A. Ahmet Yüce, işçi kesiminin gönüllerine taht kurdu. Oksijen’den Elif Ergu Demiral, Yüce’ ile bir söyleşi yaptı. İşte o güzel röpörtajın satır başlıkları:

* Ahmet Yüce alışık olduğumuz patronlara pek benzemiyor. Hiyerarşiden hiç hoşlanmıyor, evdeki çalışanlarıyla aynı masada yemek yiyor, nereye gitse şoförü de onunla geliyor ve sofraya beraber oturuyor. Çalışanlarının gözünde de bir patron değil, “baba” gibi. Bu yüzden de “Ahmet Bey’den çok “Ahmet Baba” diyorlar ona. Zaten o da kendisinden “patron” diye bahsedilmesinden pek hoşlanmıyor.

* Yüce son olarak Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu’nun (TİSK) 10.100-10.400 TL’lik asgari ücret teklifini çok sert sözlerle eleştirmişti. Nitekim, çalışanlarına 25 maaşın üzerinde ikramiye vereceğini açıklayan bir işveren olarak çok dikkat çekmesini de anlayamıyor. “Ben aslında normal olanı yaptım, çalışanlarım bunu hak ediyor” diyor.

* İşveren böyle olmalı diye düşünüyorum. Rahat biriyim, her şeyi söylerim. Yatırım yapmak iyi bir şey. Ama bazen de yatırım adı altında çalışanlara bir şey verilmemesi gibi bir durum da yaşanıyor. Ben çalışanlarımla aynı otelde kalırım, aynı restoranlarda yemek yerim.

* Kaç para kazandığım önemli değil, hesap kitap yapmam. Başkaları da yapmasınlar çok huzurlu olurlar. Çalışanımın başına bir şey gelir de bir şey yapamazsam huzursuz olurum. Mutsuz olsunlar istemem.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.