enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Hafif Yağmurlu
33°C
Hatay
33°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Parçalı Bulutlu
34°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
33°C
Salı Az Bulutlu
31°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
31°C

İskenderun Belediyesi ağaçları kurtarıyor

İskenderun Belediyesi ağaçları kurtarıyor
25.06.2024
17
A+
A-

İskenderun Belediyesine bağlı Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, inşaat çalışmalarının başlayacağı rezerv alanlarındaki ağaçları kurtarma operasyonu başlattı.

İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez’in talimatı ile önce rezerv alanlarında inceleme yapan ekipler, kurtarılası gereken ağaçları belirledi. Mevcut yerlerinden sökülecek ağaçların dikileceği bölgeler tespit edildi. Belediye Başkanı Mehmet Dönmez’in girişimleri ile Kahramanmaraş Belediyesinden temin edilen özel aparatlı iş makinası, rezerv alanlarındaki ağaçları zarar vermeden kökünden sökerek yeni yerlerine nakletti.

Yaşayan her canlının değerli olduğuna dikkat çeken İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez, “Yaşadığımız deprem felaketi sonrası yaşama tutunmaya çalışan her canlı bizim için değerlidir. Elbette önceliğimiz, vatandaşlarımızın sorunlarını bertaraf etmek. Bunun için de mesai mefhumu gözetmeksizin var gücümüzle çalışıyoruz. Öte yandan doğayı korumak da görevimiz. İskenderun genelinde rezerv veya yerinde dönüşüm yapılacak alanlardaki ağaçları kurtarmak için çalışma başlattık. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinden temin ettiğimiz özel aparatlı iş makinası ile bu ağaçları zarar vermeden söküp, başta sahil şeridimiz olmak üzere ihtiyaç duyulan bölgelere dikiyoruz” şeklinde konuştu. Başkan Dönmez, İskenderun’a bir hayvan oteli kazandıracakları müjdesini de verdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.