enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,3764
EURO
34,9749
ALTIN
2.325,67
BIST
9.078,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Açık
28°C
Hatay
28°C
Açık
Cumartesi Açık
30°C
Pazar Az Bulutlu
28°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Az Bulutlu
26°C

İskenderun Teknik Üniversitesi Filipinler’de bir üniversite ile mutabakat anlaşması imzaladı

İskenderun Teknik Üniversitesi Filipinler’de bir üniversite ile mutabakat anlaşması imzaladı

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) uluslararası bir üniversite olma yolunda yeni bir adım daha atarak Filipinler’de bir üniversite ile mutabakat anlaşması imzaladı. İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, İSTE olarak PSAU ile özellikle kaynak teknolojileri merkezi, su altı kaynağı, bilgisayar mühendisliği, yapay zeka ve su ürünleri başta olmak üzere mühendislik alanlarında iş birliği kurmak istediklerini belirtti.

Çevrimiçi imzalanan mutabakat anlaşması toplantısına İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci ve Pampanga Devlet Tarım Üniversitesi (PSAU) Rektörü Dr. Lyndon G. Solis’in yanı sıra İSTE Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gökhan Gündüz, İSTE Dış İlişkiler Genel Koordinatör Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Ali Bıçkı, PSAU Uluslararası İlişkiler Direktörü Dr. Aris Miclat, Kaliteden Sorumlu Direktörü Dr. Gerald Salas ile İSTE ve PSAU’dan çeşitli kademelerde görevli yetkilileri katıldı. İSTE’nin Mutabakat Anlaşması imzaladığı PSAU’nun programların %96’sı akredite programlardır ve PSAU Filipinler Yükseköğretim Kurumları Akreditasyon Ajansı tarafından 2021 yılında 3. seviyede kurumsal akreditasyon belgesiyle ödüllendirmiştir. Ayrıca PSAU, Japonya başta olmak üzere bir çok ülkeden projeleri için finansal destek almaktadır.

Kurduğu iş birlikleri ile öğrencilere, akademisyenlere, araştırmacılara ve idari personele nitelikli uluslararası tecrübe imkânı sunan, küresel ölçekte tercih edilen, yenilikçi ve araştırmacı bir üniversite olmayı vizyon edinen İSTE, imzalanan anlaşma ile uluslararası iş birliği anlaşmalarının ve kurumlar arası anlaşmaların sayısını arttırmış oldu. Düzenlenen çevrimiçi toplantıda üniversiteler arasında yapılabilecek ortak çalışmaların neler olabileceği, hangi alanlarda iş birliği yapılabileceği ve kurulan bu iş birliğinin nasıl geliştirilebileceği gibi konular hakkında karşılıklı görüşler beyan edildi.

Pampanga Devlet Tarım Üniversitesi (PSAU) Rektörü Dr. Lyndon G. Solis, “İş birliği için PSAU’ye seçmeniz ve İSTE ile eğitim, araştırma ve akademik hareketlilik alanlarında böylesi bir iş birliğine adım atmak bizim için bir onurdur. PSAU, ziraat alanının yanı sıra sanat, fen bilimleri, öğretmen eğitimi, endüstriyel teknolojileri ve mühendislik, bilgi teknolojileri, işletme yönetimi ve muhasebe alanlarında yükseköğretim düzeyinde eğitim veren, öğrencilerin mezun olduktan sonra atılacakları iş hayatına yönelik eğitimler veren ve onlara staj imkânı sağlayan bir yükseköğretim kurumudur. Pampanga şehrinin gelişimi ve de desteklenmesi, ulusal düzeyde bir marka olabilmek için PSAU araştırma, açık öğretim, üretim aktiviteleri sunmaktadır. PSAU, bir devlet üniversitesi olarak, hükümet, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları için kamu hizmetinde liderlik yapmaktadır. Yeni ortağımız İSTE ile verimli ve sürdürülebilir bir ortaklık kuracağımızı ümit ediyor ve sizleri PSAU’da ağırlamayı dört gözle bekliyorum” dedi.

Rektör Prof. Dr. Tolga Depci ise “Hepinize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ederim. Bugün sizlerle tanıştığımız için bizim için de güzel bir gün. Ben de sizleri İSTE’de ağırlamayı ve yüz yüze görüşmeyi isterim. İSTE olarak biz PSAU ile özellikle kaynak teknolojileri merkezimiz, su altı kaynağı, bilgisayar mühendisliği, yapay zeka ve su ürünleri başta olmak üzere mühendislik alanlarında iş birliği kurmak istiyoruz. Yine bu alanlarda öğrenci ve personel değişimi gerçekleştirmek istiyoruz. Belki ileride uzaktan eğitim yoluyla ve sizlerin de katılımlarıyla belirli alanlarda uluslararası konferans, seminer gibi özel programlar da düzenleyebiliriz. Yeniden şunu ifade etmek isterim ki sizlerle tanışmak ve kurumlarımız arasında iş birliği imkanına erişmek bizim için de mutluluk verici, hepinize tekrar teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.