enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,5250
EURO
34,9518
ALTIN
2.436,35
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Yağmurlu
26°C
Hatay
26°C
Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C
Cuma Az Bulutlu
22°C

İskenderun’da doğa katliamı!

İskenderun’da doğa katliamı!
20.05.2023
53
A+
A-

6 Şubat 2023 tarihinde yaşadığımız asrın felaketinde, yıkımlardan en çok etkilenen Hatay’da, depremden kurtulan ağaçlar, insan eliyle yok ediliyor. İskenderun ilçesinde, deprem nedeniyle ağır hasar gören binaların yıkımlarına başlandı. Yıkım kararı verilen binaların çevresindeki ağaçlar, enkaz altında kalmak suretiyle yok oluyor.

Yıkım kararı verilen binaların etrafındaki ağaçların kurtarılması için yerel yetkililere defalarca çağrı yaptığını, ancak bir sonuç alınmadığını vurgulayan TİMBİR Hatay İl Başkanı Veysel Cıncık, “İnsanlık tarihinin şahit olduğu en büyük felaketlerden birini 6 Şubat 2023 tarihinde yaşadık. Binlerce vatandaşımız hayatını kaybetti, yüzlercesi uzuvlarını kaybetmek pahasına hayata tutundu. Çok zor bir süreç geçirdik ve geçirmeye devam ediyoruz. Devletimiz, deprem bölgesinde hayatın normale dönmesi için tüm imkanlarını seferber etmiş durumda. Elbette öncelik depremzedelerin sorunlarının bertaraf edilmesi. Ancak bu felaketten kurtulan tüm canlılar değerlidir. Yaşadığımız gezegenin akciğeri olan ağaçlar da değer vermemiz ve korumamız gereken canlılardır. Ne yazık ki İskenderun’da tam bir ağaç katliamı yaşanmaya başladı. Yıkım kararı verilen binaların etrafındaki ağaçlar, enkaz altında kalarak yok oluyor. Yerel yetkililere defalarca bu ağaçların kurtarılması anlamında çalışma yapılması için çağırıda bulunduk. Hasarlı binaların yıkımına yeni başlandı. Hiç bir şey için geç değil. Kaç tane ağacı kurtarabilirsek, aldığımız nefese saygı göstermiş oluruz. Çevre ve Şehircilik Bakanımız sayın Murat Kurum’un bu konuda hassasiyet göstermesini bekliyoruz. Yarın çok geç olabilir” şeklinde görüş belirtti.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığın Mart ayının başında İskenderun’daki hasarlı bina tespit verilerine göre, ağır hasarlı 2 bin 325 bina bulunuyor. Bu binaların çoğunluğu yıkılacak. Dolayısıyla binaların etrafındaki binlerce ağaç yok olacak.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.