enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Az Bulutlu
30°C
Hatay
30°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Hafif Yağmurlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C

İskenderun’da Kiliselerde Noel Coşkusu…

25.12.2019
36
A+
A-

Hıristiyan dünyasının en büyük bayramlarından biri olan Noel Hatay’ın İskenderun ilçesinde Katolik ve Ortodoks kiliselerinde düzenlenin etkinlikler ve ayinlerle büyük bir coşku içerisinde kutlandı.

Yaşam
İlçe Kaymakamı İskender Yönden ve eşi Dr. Sn. Ayşenur Yönden “Noel Bayramı” münasebetiyle Şehit Pamir Caddesi üzerindeki Ortodoks Kilisesi’nde düzenlenen Noel programına İskenderun Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı ve Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven de katıldı.

İskenderun Ortodoks Kilisesi’nde gerçekleşen programa Hristiyan vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Noel Bayramı münasebetiyle Ortodoks Kilisesi Vakfı Başkanı Can Teymur ve Yönetim Kurulu üyeleri ile Papaz Dimitri Yıldırım’ın da eşliğinde Kaymakam Yönden ve eşi, Hristiyan vatandaşlarla tek tek selamlaşıp, noel bayramları dolayısıyla tebrik ederek, gönül bağı, dostluk ve kardeşliği pekiştirdi.

Noel Bayramı münasebetiyle Ortodoks Kilisesi Vakfı Başkanı Can Teymur, “Bugün güzel Noel bayramında devletimizin, milletimizin sıcak ilgisini hissettiren bize, başta kaymakamımız Yönden ile eşine, belediye başkanımız Fatih Tosyalı’ya ve Arsuz Belediye Başkanımız Asaf Güven’e, katılan tüm misafirlerimize canı gönülden bütün cemaatimiz adına teşekkürlerimi arz ediyorum. Yüce rabbimiz, yüce devletimize yeni yılda barış, her türlü güzellikleri nasip etsin inşallah. Bütün dünya insanlığına bu temennilerimi tekrar ediyorum ve diliyorum ki inşallah 2020 yılı başta ülkemize, bütün dünya alemine hayırlara vesile olur, hepinizin nezdinde yönetim kurulumuz, pederimiz Dimitri Yıldırım adına Kaymakamıma, belediye başkanlarıma şükranlarımı arz ediyorum” diye konuştu.

Ortodoks Kilisesi Vakıf salonunda çocuklarla birlikte Başkan Teymur, Kaymakam Yönden, Belediye Başkanları Noel pastasını kesti.

Katolik Kilisesinde Noel dolayısıyla bir araya gelen Hristiyan vatandaşlar Anadolu Havarisel Vekili ve Episkoposu Paolo Bizzeti’nin yönettiği ayinde dualar ettiler.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.