enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,3228
EURO
35,1013
ALTIN
2.301,52
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Az Bulutlu
25°C
Hatay
25°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
28°C
Cumartesi Açık
29°C
Pazar Az Bulutlu
28°C
Pazartesi Açık
28°C

İSTE’ne Teknofest ödülü

İSTE’ne Teknofest ödülü
29.04.2023
93
A+
A-

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci’nin “Sen De Rektöre Fikrini Sun” kapsamında desteklediği proje TEKNOFEST 2023 Girişim Programı’nın 2. Döneminde desteklenme ödülü kazandı. Geçtiğimiz yıl sonunda İSTE’de Rektör Depci’nin başlattığı ve İSTE öğrencilerinin fikirlerini desteklenmesi için sunduğu programın ikinci turunun sonunda birinciliği danışmanlığını Arş. Gör. Kadir Tohma’nın yaptığı Mind Maze Game projesiyle Bilgisayar Mühendisliği bölümü 3. Sınıf öğrencisi Hıdır Üstündağ kazanmıştı. Üstündağ’ın projesi TEKNOFEST 2023 Girişim Programı’nın 2. dönemine seçilen 17 girişimden bir tanesi olarak 2 aylık eğitimin sonunda 150.000 TL ön kuluçka destekleme ödülünü T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar’dan aldı.

2022 Aralık ayında altınla ödüllendirilmiş olmasının yanı sıra İSTE Teknopark’ta şirketleşme süreci için kuluçkaya alınan projenin elde ettiği başarıdan mutluluk duyduğunu belirten İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci“ Projenin Teknopark’ta yer alması için bir yıllık kira ödemesi ve öğrenciye projesini geliştirmesi ve şirketleştirmesi için süreç içerisinde verilecek eğitimleri karşılamıştık. Projenin TEKNOFEST gibi büyük bir yarışmada da desteklenmesi gurur verici. Deprem sonrası dahi çalışmalarına durmadan devam eden girişimimizi kutluyor, desteklerimizin devam edeceğini belirterek başarılarının devamını diliyoruz. Emek veren, beraber gelişmek isteyen tüm öğrencilerimizin her zaman ve koşulda yanındayız” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.