enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Az Bulutlu
28°C
Hatay
28°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
28°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
27°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C

İYİ Parti HBB adayı Nusret CÖMERT, Beklentileri tespit edip, Hatay’ın yol haritasını çiziyor

İYİ Parti HBB adayı Nusret CÖMERT, Beklentileri tespit edip, Hatay’ın yol haritasını çiziyor
29.02.2024
28
A+
A-

İYİ Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nusret Cömert, partisinin İskenderun Belediye Başkan Adayı Nazmi Ceylan ile birlikte, İskenderun Esnaf ve Sanatkarları Odası’nı ziyaret etti.
İskenderun Esnaf ve Sanatkarları Odası Başkan Vekili Erol Akın’ın ev sahipliğinde gerçekleşen görüşmede şoför, bakkal, terzi, elektrikçi, berber, marangoz ve kahvehane esnafının temsilcileri sorunlarını, taleplerini ve beklentilerini dile getirdi.

“İskenderun esnafının en büyük beklentisi yıkım görüntüsünün hafızalardan silinmesi”
İstişare toplantısında, asrın felaketinde ağır darbeden İskenderun’da yıkım görüntüsünün hafızalarından bir an önce silinmesi, hayatın normalleşmesi, düzenin sağlanması ve haksız rekabetin önlenmesi konuları öne çıktı. Bu çerçevede esnaf odalarının başkanları, ortak sorunlarını ve temsil ettikleri meslek grubunun sıkıntılarını anlattı. Ulaşım entegrasyonun olmaması, ruhsatsız işyerlerinin açılması, kayıt dışı ticari faaliyetlerin çoğalması nedeniyle mağdur olduklarını dile getiren İskenderun esnafı, zincir süpermarketlerin çoğalmasının da mağduriyetlerini artırdığını dile getirdi. İskenderun esnafı, öncelikle eşit şartlarda ticari faaliyetlerini devam ettirmek istediklerini dile getirdi.

“Tarihi ve kültürel dokuyu koruyarak, uygar ve yaşanabilir bir şehir inşa edeceğiz”
İyi Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nusret Cömert, esnaf ve sanatkarların bir toplumun ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan gelişmesinde yapı taşı olduğunu belirten Nusret Cömert, mazbatayı aldıktan sonra ilçe esnafının deprem kaynaklı kayıplarının telafisi için etkili çalışmalar yapacağını söyledi.
Seçim kampanyasında konuşmaktan daha çok Hataylı hemşehrilerini dinlemeye özen gösterdiğini kaydeden Nusret Cömert, hemşehrilerinin teveccühüyle Hatay’ı tarihi ve kültürel dokuyu koruyarak, Uygur ve yaşanabilir bir şehir inşa etmek istediğini, bunu yaparken de Hatay halkını temsil eden tüm dinamiklerin fikirlerine değer vereceğini, plan ve projelerin ortak aklın ürünü olacağını belirtti.
Hatay’ın yeniden inşası için yerel, ulusal ve uluslararası kaynakları değerlendiren, birleştirici ve kaynaştırıcı bir anlayış temelinde vizyon oluşturduğunu belirten Nusret Cömert, öncelikli olarak konteynerlerde yaşayan hemşehrilerimin koşullarını iyileştirmek için çalışmalar yapacağını anlattı.

“Kuracağım şehirde iki şey olacak”
Nusret Cömert, “Bizim kuracağım şehirde iki şey olacak. Bu iki şeyi yapmazsanız, hem insanlığa karşı suç işlemiş olursunuz, hem de şehre ihanet etmiş olursunuz. Birincisi, şehrin tarihi dokusunu koruyacağız. İşte o zaman turist gelecek. O zaman Hatay daha çok konuşulacak. Depremden önceki Hatay, benim vizyonumdaki Hatay değildi. Ben eski Hatay’ı istemiyorum, çok daha iyisi istiyorum. İkincisi ortak akılla hareket edeceğiz. ‘Masa başında çizilen projeleri bize’ dayattılar dediniz. Ben size bir elbise diktim, bunu giyeceksiniz demeyeceğim. O elbiseyi beraber tasarlayacağız, birlikte dikeceğiz. Ben birleştirici, kaynaştırıcı bir anlayışı hâkim kılarak koordinatör görevi yürüteceğim” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.