enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,3848
EURO
35,0513
ALTIN
2.326,23
BIST
9.102,82
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Açık
28°C
Hatay
28°C
Açık
Cumartesi Parçalı Bulutlu
29°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Az Bulutlu
27°C

KAÇAK ETÜT MERKEZİNDE ÇOCUĞA TACİZ İDDİASINA SORUŞTURMA!

27.01.2021
52
A+
A-

Yasa dışı olarak faaliyet gösteren Etüt Merkezi’nde 12 yaşındaki küçük kız çocuğunun, öğretmen olarak bilinen bir şahıs tarafından cinsel istismara uğradığı iddiası ile soruşturma başlatıldı.
İskenderun’da Sosyal Güvenlik Kurumu karşısında bulunan ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden izinsiz bir şekilde faaliyette bulunduğu tespit edilen etüt merkezinde, taciz skandalı ortaya çıktı. Konu ile ilgili bilgisine başvurulan Av. Haydar GÖKPINAR yaptığı açıklamada, “Mağdur müvekkilimize birkaç aydır öğretmeni tarafından uygulanan taciz sebebiyle, kız öğrencimiz bunalıma girmiş, bu durumun ise dayanılmaz hale gelmesi üzerine mağdure durumu ailesine bildirmiştir. Mağdurun ailesi ise kızlarına karşı yapılan bu alçakça davranış sebebiyle, gerek ilgili öğretmenin cezalandırılması gerekse de başka çocukların da mağdur edilmemesi amacıyla konuyu yargıya taşımıştır. Konunun diğer boyutu ise, bu kurumların kaçak çalışıyor olması ve hiçbir denetime tabi olmamasıdır. Bu konuyla ilgili de gerekli mercilere bildirim yapacağız. Taciz skandalının geçtiği etüt merkezi, Sosyal Güvenlik Kurumunun karşısında ara sokakta köşe başında bulunan bir apartmanın 2. katında ve zilinde ise “Ayşe” adında bir isim yazmaktadır. Bu durum etüt merkezlerinin, kendini gizlemek için nasıl yöntemlere başvurulduğunu da ortaya koymaktadır. Bu sebeple ilgili kurumların daha sıkı denetimlerde bulunması gerekmektedir.” dedi.
Olaya ilişkin soruşturma devam ederken, mağdurenin ailesi ve avukatı olayın peşini bırakmayacaklarını, başkaca çocukların da söz konusu olayın mağduru olmasına izin vermeyeceklerini ifade ettiler.

Hatay’ın İskenderun ilçesinde, kaçak olarak faaliyet yürütülen bir etüt merkezinde kız çocuğuna tacizde bulunulduğu iddiasına ilişkin adli ve idari soruşturma başlatıldığı bildirildi.İskenderun Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamada, bazı sosyal medyada hesaplarında “İskenderun’da izinsiz kaçak eğitim yapılan bir etüt merkezinde bir kız çocuğuna taciz” iddiaları yer aldığı belirtildi.İddialara ilişkin, İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce soruşturma başlatıldığı aktarılan açıklamada, “Söz konusu hadise titizlik ve hassasiyetle takip edilmektedir.” ifadesi kullanıldı.

 

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.