enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,5417
EURO
35,0071
ALTIN
2.428,75
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Az Bulutlu
29°C
Hatay
29°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
30°C
Cumartesi Az Bulutlu
30°C
Pazar Az Bulutlu
30°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

Karısını Bıçaklayan Afgan Sanık İle Ona Engel Olmak İsteyen Genç Yargılanacak

Karısını Bıçaklayan Afgan Sanık İle Ona Engel Olmak İsteyen Genç Yargılanacak
14.04.2022
17
A+
A-

Eskişehir’de meydana gelen ve ikinci Kadir Şeker vakası olarak ifade edilen olayda sıcak bir gelişme yaşandı. Buna göre kentte eşini ve kızını yaralayan Afganistan uyruklu sanık ile onu engellemek isterken bıçaklayan genç hakkında dava açıldı Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığınca şubat ayındaki olayla ilgili tutuklu sanık Abdulkadir Ahmadi (62) ve tutuksuz sanık Tolgahan Daşkıran (19) hakkında hazırlanarak sunulan iddianame, 4. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.sanık Ahmadi’nin ekmek bıçağıyla eşi Shahnaz Nazari’yi (47) “öldürme kastı” ile hareket ederek bıçaklamaya başladığı, kızı Nasimgül Ahmadi’yi (32) ise kendisini engellemeye çalıştığı için aynı bıçakla saldırıp kolundan yaraladığı belirtildi.

‘ÇEVREDEKİLER TUTMASAYDI EŞİM BENİ ÖLDÜRECEKTİ’
Shahnaz Nazari, iddianamede yer alan ifadesinde şunları kaydetti: “Kızımız Nasimgül’ün evlenmesi konusunda tartışma yaşadık. Bu tartışma sonrasında gelinimle kızımın evine gittik. Dönüşte tramvaydan indiğimiz sırada eşim elinde bıçakla yanımıza geldi. Daha sonra elindeki bıçağı belime sapladı. Etraftakiler eşimi tutmaya çalıştı ancak ellerinden kurtularak tekrar bana bıçakla saldırdı ve karın bölgemden bıçağı sapladı. Etraftakiler eşimi tuttu. Şayet tutmasalardı eşim beni öldürecekti. Kan kaybetmem sebebiyle yere yığıldım ve diğer olayları tam olarak hatırlamıyorum. Kendisinden şikayetçiyim.”

KIZI ŞİKAYETÇİ OLMADI
Nasimgül Ahmadi ise babası tarafından omuzundan bıçakla yaralandığını ancak şikayetçi olmadığını belirtti. Tramvaydan indiklerinde karşılaştıkları babasının, annesini bıçaklamaya başladığını öne süren Ahmadi, “Aralarında herhangi bir tartışma olmadı. Yıllardır ailevi problemlerimiz var. Olay sırasında annem kolundan bıçaklanması üzerine yere düştü. Yerde de babam, annemi darbetmeye devam etti.” ifadelerini kullandı.İddianamede, sanık Abdulkadir Ahmadi’nin eşine karşı “kasten öldürmeye teşebbüs”ten 20 yıla, kızı ve araya giren Hüseyin Ş.’yi yaralamasından 2 yıla kadar olmak üzere 22 yıla kadar hapisle, sanığı engellemeye çalışırken bıçaklayan Tolgahan Daşkıran’ın ise suçu “meşru savunma” kapsamında değerlendirilerek 4 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi. Haklarında dava açılan sanıklar, 18 Mayıs’taki ilk duruşmada hakim karşısına çıkacak.

NE OLMUŞTU?
Kentte 5 Şubat akşamı Afganistan uyruklu Abdulkadir Ahmadi, eşi Shannaz Nazari ve kızı Nasimgül Ahmadi ile araya giren Hüseyin Ş.’yi bıçakla yaralamıştı. Tolgahan Daşkıran ise Abdulkadir Ahmadi’yi engellemeye çalışırken bıçaklamıştı.Gözaltına alınan Tolgahan Daşkıran çıkarıldığı hakimlikçe tutuklanmış, daha sonra tahliye edilmişti. Abdulkadir Ahmadi ise hastanedeki tedavisinin ardından çıkarıldığı sulh ceza hakimliğince tutuklanmıştı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.