enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,5204
EURO
34,8681
ALTIN
2.435,15
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Yağmurlu
26°C
Hatay
26°C
Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C
Cuma Az Bulutlu
22°C

O gün hepimiz öldük; bazılarımızı gömdüler

O gün hepimiz öldük; bazılarımızı gömdüler
06.02.2024
72
A+
A-

Asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat 2023 tarihindeki depremlerin birinci yıl dönümünde Hatay, adeta bir kez daha yıkıldı. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımız anısına düzenlenen etkinliklerde, gözyaşları sel oldu aktı.

İskenderun Kaymakamlığı tarafından tertip edilen anma törenleri kapsamında, ilk olarak Kaymakamlık binası önünde toplanıldı. Protokol mensupları ve vatandaşlar, buradan pac meydanına doğru sessiz yürüyüş yaptı. Pac meydanında düzenlenen programda, depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımız için saygı duruşunda bulunuldu, Kuran-ı Kerim tilaveti okundu. Farklı dinlere mensup din adamları dualar okudu. İSTE Karatoyuk camiinde sabah namazı öncesi Kuran-ı Kerim tilaveti okundu, dualar edildi.

Acıların depreştiği yer ise Çankaya mezarlığıydı. Depremde hayatını kaybeden yakınlarının mezarları başında dualar eden vatandaşlara, protokol mensupları da eşlik etti. İskenderun Teknik Üniversitesinde ise önemli bir çalıştay vardı. “6 Şubat depremleri ve afet önlemli kentler” çalıştayına branşında uzman akademisyen ve bilim insanları konuşmacı olarak katıldı. Akabinde, Aziz Corc Kilisesinde taziyeler kabul edildi.

Program, Karaağaç asri mezarlığı, Millet bahçesi, Alevi Kültürünü Araştırma Derneği (AKAD), İskenderun Cemevi ve Nihal Atakaş camiindeki anma etkinlikleri ile devam etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.