enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Az Bulutlu
28°C
Hatay
28°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
28°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Salı Az Bulutlu
26°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C

Kendi mezarına kızı ve torununu gömdü

Kendi mezarına kızı ve torununu gömdü
05.02.2024
35
A+
A-

Hatay’da deprem öncesinde kendisi için köyünde mezar yeri hazırlayan talihsiz kadın deprem sonrasında hazırlattığı mezara kızı ve torununu defnetti. Asrın felaketi olan 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde acılar tazeliğini koruyor. Depremler sırasında en büyük yıkımın yaşandığı yerlerin başında Hatay geldi. Şehrin her noktası aradan geçen 1 yıla rağmen yıkım ve acıların izlerini taşıyor. Depremde kızı ve 12 yaşında ki torununu kaybeden Filiz Bekler bunlardan sadece biri. Deprem öncesinde kendisi için köyünde babasının yanında mezar yeri ayıran Bekler, şimdi kendisi için ayırdığı mezarda yatan kızı ve torununun başında gözyaşları döküyor.

Ulaşamadım

Depremde binalarının ağır hasar aldığını ve ayağının kırıldığını anlatan talihsiz kadın ve kızı Pelin ve torunu Derinsu’nun yanına gitmek için çok çabaladığını ama kırık ayağı nedeniyle başaramadığını belirterek ” Evlerimiz birbirine çok yakındı. Ben diğer kızlarım ile birlikte ilk sallantı da dışarıya çıktım. Ama o an aklımda sadece Pelin’im ve Derin’im vardı. Çünkü onların oturduğu bina yüksek 7 katlı bir binaydı. İnşallah kurtuldular binadan çıktılar diye dua ettim. Onlara ulaşmak çok güçtü. Her yer sallanıyordu. Yağmur ve soğuk vardı. Bir türlü onların olduğu yere gidemedim. Ayağım da kırılmıştı. Onlara yetişemedim”

Kızının yaşadığı binaya gitmek için çok çaba sarf ettiğini ama başaramadığını anlatan Filiz Bekler “Kızlarım aralarında bir şeyler konuşuyordu bir şeyler olduğunu fark ettim. İlerleyen saatler de kızımın binasının önüne geldiğim de binası yerle bir olmuştu. Onlar yoktu enkazın altındaydı” dedi.

Depremden iki gün sonra torununun doğum günü olduğunu belirten Bekler “Torunumun ayın 8’inde doğum günü vardı. Depremden iki gün sonra doğum günü olan torunuma pasta kesemedim çünkü o enkazın altındaydı. Çok uğraştılar çok çabaladılar ama maalesef gücüm yetmedi. 4. gün çocuklarımın haberini aldım” şeklinde konuştu

Acıların en büyüğü

Kızı ve torunun defnedildiği mezarı kendisi için ayırttığını belirten acılı kadın “Gördüğünüz gibi şimdi burada annesiyle kucak kucağa yatıyorlar. Bu mezar benimdi. Babam yan tarafında yatıyor. Ben hep buraya gömüleceğimi söylüyordum. Ama maalesef ben onları buraya gömdüm” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.