enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,4010
EURO
34,8095
ALTIN
2.397,64
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Az Bulutlu
24°C
Hatay
24°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
20°C
Pazar Hafif Yağmurlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Parçalı Bulutlu
25°C

Kritik görev erbabına verildi

Kritik görev erbabına verildi
21.06.2023
69
A+
A-

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği görevine, deneyimli gazeteci Osman Altınışık getirildi. Basın camiasının sevilen ve başarılı isimlerinden Altınışık’ın, kısa süre önce deprem felaketi yaşanan Ülkemizde, mesleki anlamda önemli çalışmalar yapması bekleniyor.

Osman Altınışık kimdir?

1967 yılında Düzce’de dünyaya gelen Osman Altınışık, ilköğrenimini Kaynaşlı’da, lise öğrenimini Düzce Endüstri Meslek Lisesi Yapı Ressamlığı Bölümünde tamamladı. Anadolu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler bölümünden mezun olan Altınışık, lisans eğitimini Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde tamamladı. Yüksek lisans eğitimini ‘Küreselleşen Medya ve Tekelleşme Sorunları’ konulu bitirme projesi ile Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümünde yaptı.

Tercüman Gazetesi, Türkiye Gazetesi, Foto Spor, İhlas Haber Ajansı, TV5 Televizyonu, Star Gazetesi, Sabah Gazetesi gibi kurumlarda muhabir, foto muhabiri, kameraman, editör, şef, haber müdürü, yazı işleri müdürü, genel yayın yönetmeni, yayın koordinatörü gibi görevlerde bulundu. İhlas Haber Ajansı Antalya kurucu bölge müdürlüğü ve Yazılı Haberler Müdürlüğü yaptı.

Sabah Gazetesi Ankara eki yayın yönetmenliği görevini 10 yıl sürdürdü. Mamak Belediye Başkanlığı Basın Müşavirliği yaptı. 2023 yılı Haziran ayından itibaren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri görevine getirildi.

Sürekli Basın Kartı sahibi olan Altınışık’ın, Haberin Seyir Defteri, B’aşka Vakit Kalmadı ve 246 Bir Kurtuluş Destanı isimli üç kitabı bulunuyor. Osman Altınışık, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.