enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Az Bulutlu
28°C
Hatay
28°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
29°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C
Salı Az Bulutlu
26°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C

LİMAK insan sağlığını ve onurunu hiçe sayıyor

CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, Limakport İskenderun Liman İşletmesi girişinde yaşanan su taşkınlarıyla ilgili yazılı bir basın açıklaması yaptı.

LİMAK insan sağlığını ve onurunu hiçe sayıyor
06.09.2023
20
A+
A-

6 Şubat depremlerinden sonra Limakport İskenderun Liman işletmesi girişinin düzenli aralıklarla sular altında kaldığını belirten Nermin Yıldırım Kara, “Depremden bu yana düzenli aralıklarla İskenderun’da belli yerler sular altında kalıyor. Hizmet ve sorun çözme odaklı bir anlayış mevcut değil. Yalnızca hayata rant ve kâr hırsı odaklı bakılıyor. Bu 21 yıldır yaşadığımız artık kronikleşen bir sorun. İktidarın gözdesi, limanlarımızdan aslan payını alan Limakport da bu zihniyetle devam ediyor. Bilindiği üzere, deprem sonrası yer altı su seviyesi yükseldi ve zeminde çökmeler yaşandı. Şimdi limanda çalışan gümrük müşavirleri ve işlerini yaptırmak için gelen yurttaşlar, her yağmur yağdığında atık kanalizasyon suyu ile karışmış bir taşkınla karşılaşıyorlar. Bildiğiniz atık su içerisinde ve bu sudan kaynaklı kokuyla yurttaşlarımız o alana girmek zorunda kalıyor. Şirket, Hem insan sağlığını hem de insan onurunu hiçe sayıyor” dedi.

Limakport’un kapıları sadece sorunlara açık

Yönetime durumun iletildiğini aktaran Yıldırım Kara, “Çalışanlar elbette bu durumun ciddiyetini iletmişler. Karşılığında geçiştirme cevaplar almışlar. Yalnızca geçen haftalarda, Ticaret Bakanı’nın ziyareti sırasında, göstermelik bir toprak ve mıcır ile girişin örtüldüğünü ifade ediyorlar. Depremin üzerinden 7 aya yakın süre geçti, önceliğiniz insan sağlığını korumaktır. Ancak, şirketin sicili, ilişkileri ve bu cüreti nereden aldığı herkesin malumu. Kuşatmalarına müsaade edilen her yerde biz başta sağlığımız olmak üzere birçok şeyimizi yitiriyoruz. Daha önce İskenderun’da, şimdi Akbelen’de ve birçok yerde ormanı ve çevreyi hiçe sayanların burada insan sağlığını öncelik olarak benimsemeyeceğinin bilincindeyiz. Daha önce İskenderun Çevre Koruma Derneği başkanlığını sürdürürken de bu şirketin limanda nasıl bilinçsiz hareket ettiğini vurgulamış ve kamuoyuna açıklama gayretinde olmuştum. 2017 yılından itibaren büyük eziyetlerle sevkiyatını yaptıkları angus canlı hayvanlar yurttaşlarımız için bulaşıcı birçok sağlık sorununa neden olma riski taşıyordu. O dönemden bugüne insan sağlığına dair önlem konusunda hiçbir gelişme kaydetmiyorlar” dedi.

Dayatmaları yıkacağız

Liman ve çevresinde Limak işletmesinin bütün düzeni bozduğunu vurgulayan Hatay Milletvekili, “Limana giden Profesör Muammer Aksoy Caddesi’ni de işgal ediyorlar ve trafik akışını tamamen bozuyorlar. Limana girmek için bekleyen kamyon, tır ve ağır tonajlı araçların saatlerce ve günlerce yolda beklediğini görüyoruz. Şirket, bu yol kendileri için bir otoparkmışçasına davranıyor ve diğer işletmelerin de araç giriş çıkışına engel oluyor. Biliyorsunuz yol boyunca çok fazla fabrika var. Buradaki sıkışıklık acil durumlar için büyük bir sorun teşkil ediyor. Herhangi bir işçi bu fabrikalarda çalışırken hayati bir tehlike yaşasa ambulansın bu trafiği yararak gelmesi oldukça güç olacaktır. Her yer ve herkes bu şirkete hizmet etmek zorundaymış dayatmasını yıkacağız” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.