enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Az Bulutlu
28°C
Hatay
28°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C

Limon dalında kalmadı

Limon dalında kalmadı
13.02.2024
28
A+
A-

Hatay Valisi Mustafa Masatlı’nın girişimleriyle başlatılan proje kapsamında, Arsuz ilçesindeki limon bahçelerinden 150 ton ürün toplandı. Hasat edilen ürünler, projede yer alan ulusal market zincirlerince satın alındı.

Vali Masatlı, depremlere rağmen kentte limon üretiminin devam ettiğini ve bu yıl da rekoltenin yüksek olduğunu söyledi. Hatay genelinde yaklaşık 52 bin dekarda limon üretiminin yapıldığını belirten Masatlı, şöyle devam etti: “Bunun 40 bin dekarı da Arsuz’da, inşallah bu yıl 200 bin ton civarı rekolte bekliyoruz. Bu sene narenciye rekoltemiz çok yüksek olduğu için yer yer kısmi pazar sorunları da olabiliyor. Bizler buraya geldiğimiz de özellikle Türkiye Perakendeciler Federasyonunu ve ulusal market temsilcilerini davet ettik. Sağ olsun onlar da geldi, burada bir saha taraması ve pazarla ilgili gerekli araştırmaları yaptı. Bugün de Arsuz’daki limonlarımızı satın alıyorlar. Buradan ürünleri satın alan ulusal market temsilcilerimize çok teşekkür ediyorum”. Masatlı, tüm Hataylı çiftçilere bol ve bereketli kazançlar dileyerek proje kapsamında daha çok çiftçiye ulaşacaklarını kaydetti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.