enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,3487
EURO
35,0455
ALTIN
2.324,29
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Az Bulutlu
24°C
Hatay
24°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
28°C
Cumartesi Açık
30°C
Pazar Az Bulutlu
28°C
Pazartesi Açık
28°C

LÖSEV ÇOCUKLARI SAĞLIKLI BESLENME İÇİN KOLLARI SIVADI

A+
A-

LÖSEV’in Hastanesi LÖSANTE’de tedavileri devam eden minikler sağlıklı sebze ve meyve için kolları sıvadı. LÖSEV Kent içindeki hobi bahçelerinde yerli ve doğal tohumlar ile tanışan minikler hem keyifli zaman geçirdi hem de sağlıklı ve doğal besin için ilk adımı attı.

LÖSEV- LÖSANTE’de tedavi gören, Türkiye’nin çeşitli noktalarından tedavi almak için ANKARA’ya gelen lösemili çocuklar zorluklarla mücadeleye küçük bir ara verdi. Tedavi gördükleri LÖSANTE hastanesinin de içinde bulunduğu LÖSEV Kent Yerleşkesinde kendilerine ayrılan hobi bahçelerinde sebze, meyve ve fidan dikimi etkinliğine katıldı.

LÖSEV Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Üstün Ezer, etkinliğe heyecan ile katılan çocuklara önce sağlıklı beslenmenin önemini hatırlattı, ardından da çocuklar ile birlikte fide ve tohumları dikti. Tohumları dikerken çocuklarla yakından ilgilenen Dr. Ezer ayrıca çocuklara yerli tohumun önemini anlattı.

Yoğun tedavi süreçlerinde birçok zorlukla yüzleşen minikler, sağlıklı beslenme için de önemli bir adım atmış oldu. Lösemi ve kanserin bilinen en önemli nedenlerinden biri sağlıksız ve düzensiz beslenme… Hastalıkla mücadelen eden minik bedenler bu konuda farkındalık yaratmak ve yaşıtlarına da örnek olmak istiyor.

LÖSEV 22 yıldır lösemili çocuklar ile yetişkin kanser hastalarına desteklerini sürdürüyor.  Bakanlar Kurulu kararıyla Kamu yararına çalışan Vakıf statüsünde olan LÖSEV, topladığı bağış ve destekleri sağlık, eğitim, sosyal ve psikolojik destekler olarak ihtiyaç sahibi hasta ve ailelere iletiyor.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.