enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,2110
EURO
35,0794
ALTIN
2.473,09
BIST
10.158,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Parçalı Bulutlu
24°C
Hatay
24°C
Parçalı Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
26°C
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
28°C
Pazar Parçalı Bulutlu
29°C

Lütfü Savaş İskenderun’u mahvetmiş!

Lütfü Savaş İskenderun’u mahvetmiş!
29.04.2024
18
A+
A-

İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez, son 15 gün içerisinde, Gaziantep, Kayseri, Konya Büyükşehir ve İskenderun belediyelerinin, şehrimizde yaptığı alt yapı çalışmalarğ ile ilgili bilgi verdi.

Başkan Dönmez, Hatay Büyükşehir Belediyesini geçtiğimiz 10 yıl yöneten Doç. Dr. Lütfü Savaş başkanlığındaki ekibin, İskenderun’un alt yapısını adeta bitme noktasına getirdiğini, 10 yıllık süre zarfında hiç bir bakımın yapılmadığını ve kent genelindeki kanalizasyon ve atık su kanallarının tamamen tıkalı olduğuna dikkat çekerek, “Öncelikle, Gaziantep, Kayseri ve Konya Büyükşehir belediyesi ekiplerine teşekkür ediyorum. 15 gün boyunca mesai mefhumu gözetmeksizin şehrimizin alt yapısını elden geçirip sorunları giderdiler. Şehir merkezindeki pek çok noktada, 10 yıl boyunca bakım yapılmadığı için tıkanan kanalizasyon şebekesi nedeniyle, lağım suları evlerin bodrumlarını doldurup, yollara sızmaya başlamıştı. Üç Büyükşehir belediyesinin ekipleri, günde 17-18 saat çalışarak tıkalı olan kanalları açıp, sıvılaşan zemini sağlamlaştırdı. İskenderun Belediyesinden işi bilen arkadaşlarımız da aynı gayretle bu çalışmalara katıldılar. 15 gün içerisinde 13 km. uzunluğunda kanalizasyon şebekesinin temizliği yapıldı. Eğer her yıl periyodik olarak bu kanalların temizliği yapılmış olsaydı, bu sorunları hiç yaşamazdık. Lütfü Savaş, HATSU bünyesinde işini bilen ve yapan değil, emir eri olarak şahsına hizmet eden kişileri görevlendirmiş. Mevcut görevdeki arkadaşlara sorunların kaynağını sorduk ‘bilmiyoruz’ dediler. Bu da Lütfü Savaş’ın İskenderun’a nasıl ihanet ettiğinin en bariz göstergesidir. Acil sorunları çözdük. Bakım, onarım ve temizleme çalışmalarımız devam ediyor. Vatandaşlarımız müsterih olsun. İskenderun’u tüm sorunlarından arındırmaya azimli ve kararlıyız” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.