enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
34,0534
EURO
38,0712
ALTIN
2.826,83
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Hafif Yağmurlu
29°C
Hatay
29°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
29°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
27°C
Pazar Az Bulutlu
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C

Mevzu İskenderun ise gerisi teferruat

Mevzu İskenderun ise gerisi teferruat
03.07.2024
41
A+
A-

İskenderun Belediye Meclisi Temmuz ayı olağan toplantısı Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleştirildi. Toplantıda gündem dışı söz alan CHP Meclis üyesi Ali Aslan, Yeni Devlet hastanesinin şehrin dışına yapılmasının yanı sıra, Otogarının da aynı mevkiye taşınmasının planlanmasının vatandaşa büyük bir eziyet olduğunu söyledi. Gündem maddeleri ilgili komisyonlara sevk edilirken, Belediye Başkanı Mehmet Dönmez’e borçlanma yetkisinin verilmesini içeren 11. maddede, CHP grup Başkan vekili Bülent Bozdoğan çekincelerini dile getirdi.

Belediye Başkanı Mehmet Dönmez, geçtiğimiz günlerde gittiği Ankara’daki temaslarından bahsederek, “Hepinizin malumu ülke genelinde tasarruf tedbirleri uygulanıyor. Bu durum özellikle deprem felaketinde büyük hasar görmüş Hatay’ı etkiliyor. Ankara’da bir çok Bakanlık ile görüştüm, maddi kaynak temin etmeye çalıştım. Çevre, Şehircilik ve İklim değişikliği Bakanlığı’ndan 300 milyon lira yollarımızın yenilenmesi, tamir, bakım ve onarımı için kredi çıkartabildim. Bu krediyi kullanmak için de fazla zamanımız yok. Bu nedenle meclisimizden borçlanma yetkisi istedim. Tek gayemiz, şehrimizi bir an önce sorunlardan arındırmak” şeklinde konuştu.

CHP grubu, Başkan Dönmez’in bu açıklaması üzerine detaylı bilgilendirme istedi ve 11. gündem maddesinin geri çekilerek 10 Temmuz’da yapılacak olağanüstü toplantıya ertelenmesini talep etti. CHP grup Başkan vekili Bülent Bozdoğan, İskenderun’un menfaatlerine olan her konuda Başkan Mehmet Dönmez’e destek vereceklerini söyledi. Talep oy birliği ile kabul edildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.